Κυριακή, Μαρτίου 07, 2021

Πορεία και επεισόδια αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη - Κρότου λάμψης και χημικά από αστυνομικούς ΒΙΝΤΕΟ





Πετροπόλεμος και χημικά
Ξεσηκωμός στη Νέα Σμύρνη μετά τα επεισόδια στην πλατεία – Αναίτια βία και επίδειξη δύναμης από την Αστυνομία


Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της πόλης. Τα επεισόδια είναι σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.



Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της περιοχής

Τα επεισόδια είναι σε πολλά σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.









.



Α
Μετά την απομάκρυνση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αντιδρώντας στις βιαίες προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα. Μάλιστα, σήκωσαν και πάνο.



Ξεσηκωμός στη Νέα Σμύρνη μετά τα επεισόδια στην πλατεία – Αναίτια βία και επίδειξη δύναμης από την Αστυνομία



 

Ξέφυγε η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη άνδρες της ΕΛΑΣ επιτέθηκαν, χωρίς να έχουν δεχτεί την παραμικρή πρόκληση, σε πολίτες


Πορεία διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων, μετά την αναίτια βία και τις προσαγωγές το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπό τα χειροκροτήματα όσων βρίσκονται στα μπαλκόνια τους, εξελίσσεται πορεία στην Νέα Σμύρνη,  με πολίτες να διαμαρτύρονται για το περιστατικό αστυνομικής βίας που εξελίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Με τους πολίτες να μην μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι τους, οικογένειες με παιδιά επέλεξαν την πλατεία για μια βόλτα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και αρχίσαν να επιβάλλουν πρόστιμα  σε οικογένειες. Όταν κάποιοι αντέδρασαν οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με αστυνομικούς που προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Η αστυνομία λέει ότι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για την πανδημία, ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος στην πλατεία. Ξαφνικά, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, ομάδα 30-40 ατόμων επιτέθηκαν με πέτρες και διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα των ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού. Στο σημείο ξέσπασαν συγκρούσεις και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 7-8 προσαγωγές.

Όμως τα βίντεο δείχνουν τις βίαιες προσαγωγές και μάλιστα σε ένα από αυτά φαίνεται ένας νεαρός που φωνάζει “πονάω” ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον σέρνουν και να τον χτυπούν.




Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία έγιναν 10 προσαγωγές και τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σκηνές ακραίας βίας.

 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει: «Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.  
Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου