Κυριακή, Μαρτίου 07, 2021

Αστυνομική εισβολή λόγω…συνωστισμού στο άλσος της Ν. Σμύρνης την ώρα που έπαιζαν παιδιά- Χθες στο Χαλάνδρι, σήμερα στη Νέα Σμύρνη- Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ





ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης ξεσπούν πάνω στους πολίτες - Έχουν ξεφύγει επικίνδυνα

Βίντεο με αστυνομικούς να χτυπούν νεαρούς!


Ντροπή! Έγραψαν μια οικογένεια που καθόταν στην πλατεία, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και μέσα σε μερικά λεπτά η πλατεία γέμισε με αστυνομικούς! Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (vid)


Η επίδειξη “ισχύος” από την αστυνομία, προφανώς με άνωθεν εντολές, συνεχίζεται. Χθες στο Χαλάνδρι, σήμερα στη Νέα Σμύρνη. Γύρω στις τρεις μετά το μεσημέρι, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, με...

το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, έκανε έφοδο στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου κάτοικοι της περιοχής, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί απολάμβαναν τον καλό καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί επιχείρησαν με επιθετικό τρόπο να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Σε διαμαρτυρίες παρεβρισκομένων, εμφανίστηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Ακολούθησαν οι εικόνες που καταγράφονται στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση σε οικογένειες με μικρά με παιδιά, που βρίσκονταν στην πλατεία, δημοσιοποιώντας μάλιστα και σχετικά βίντεο και όχι για επίθεση.

Σύμφωνα με την πλευρά της αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό.

Στην παρουσία τους ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συμπλοκή. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ. Από τα επεισόδια σύμφωνα ε πηγές της ΕΛΑΣ τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές.

Όταν, όπως σημειώνει η efsyn.gr, κάποιοι άνθρωποι αντέδρασαν στην προκλητική τους συμπεριφορά, οι αστυνομικοί κατά την πάγια τακτική τους, κάλεσαν ενισχύσεις – ΔΕΛΤΑ και ΔΡΑΣΗ – με την ένταση να κορυφώνεται και τις δυνάμεις ασφαλείας να προχωρούν σε προσαγωγές.



Περίπου στις 15:00 λοιπόν αστυνομικοί με μηχανές έκαναν την εμφάνισή τους και άρχισαν τους ελέγχους κόβοντας πρόστιμα. Όταν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, ξεκίνησε ένταση που κατέληξε στο ξυλοδαρμό πολιτών όπως μπορείτε να δείτε και στο video. Mάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και πτυσσόμενα γκλομπς που δεν ανήκουν στο εξοπλισμό των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.






Αξίζει να σημειωθεί πως ομάδες της αστυνομίας μπήκαν με μηχανές ακόμα και στο Άλσος της περιοχής, όπου βρίσκονταν οικογένειες με παιδιά.


ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης ξεσπούν πάνω στους πολίτες - Έχουν ξεφύγει επικίνδυνα




«Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών»

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και τονίζει πως «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες».



«Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», σημειώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου