Πέμπτη, Απριλίου 15, 2021

Αποκάλυψη – Καραϊβάζ: Το Ραντεβού Με Διαμεσολαβητή-Αξιωματούχο Για Το «Συμβόλαιο Θανάτου» Του



Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δώσει κατάθεση για την περιβόητη δικογραφία της ΕΥΠ και το σύστημα διαπλοκής μεταξύ εν αποστρατεία και εν ενεργεία επίορκων αστυνομικών, πολιτικών, επιχειρηματιών και ποινικών με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», στην κεφαλή της οποίας βρισκόντουσαν οι δολοφονημένοι, Σπύρος Παπαχρήστος, Δημήτρης Μάλαμας και Δημήτρης Καπές – Καπετανάκης.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη


Τις ημέρες αυτές, όμως, ο Γιώργος Καραϊβάζ θα έκανε μια νέα κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα συνέχιζε να κάνει αποκαλύψεις για την λόγω υπόθεση μέσα από το bloko.gr που ήταν και διαχειριστής.

Την ίδια ώρα που είχε ξεκινήσει να τρέχει ένας πειθαρχικός έλεγχος-«βόμβα», ο οποίος μάλιστα συνεχίζει να διεξάγεται παράλληλα με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διερεύνηση τυχόν που παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για τις στενές σχέσεις που φέρεται να είχε η πρόεδρος Πρωτοδικών Μ.Α. με τον δολοφονημένο ποινικό Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη, κατά τη διάρκεια που είχε υπηρετήσει ως τρίτη τακτική ανακρίτρια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με παραγγελία του διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης των ποινικών αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από υπόθεση την οποία χειρίστηκε.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Piperata.gr, μέσα στην ογκώδη δικογραφία της ΕΥΠ που αφορά τον παρακρατικό μηχανισμό επίορκων αστυνομικών, δικηγόρων, πολιτικών και ποινικών συμπεριλαμβάνονται συνομιλίες που εμπλέκουν τη συγκεκριμένη δικαστικό λειτουργό με τον Καπέ – Καπετανάκη.



Ειδικότερα, η πρόεδρος Πρωτοδικών, ως ανακρίτρια φέρεται να ευνόησε τον «Καπέ» στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε με βιτριόλι ο γνωστός ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, το 2007.

Μάλιστα, σε σχετική αναφορά του, ο κ. Σαράκης, εισφέρει συγκλονιστικά στοιχεία, αλλά και καταγεγραμμένους διαλόγους, μεταξύ του «Καπέ» και του Γιώργου Τρομπούκη (εμπλεκόμενου στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου), στους οποίους ο Τρομπούκης πληροφορούσε τότε τον πλέον δολοφονημένο ποινικό ότι η συγκεκριμένη ανακρίτρια δεν πρόκειται να τον προφυλάκιζε. Αντιθέτως θα τον άφηνε ελεύθερο, χωρίς καταβολή εγγυοδοσίας και περιοριστικούς όρους, όπως ακριβώς τελικά έγινε!

Η ελεγχόμενη Πρόεδρος Πρωτοδικών κατηγορείται ότι με περιορισμένες ανακριτικές πράξεις και με επιφανειακή εξέταση μαρτύρων διερεύνησε μόνο την πράξη της απλής συνέργειας και όχι της ηθικής αυτουργίας με αποτέλεσμα ο Καπετανάκης να δικαστεί μόνο για συνέργεια και εν τέλει να αθωωθεί στο δικαστήριο!

Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Τρομπούκης (ο οποίος από μάρτυρας κατηγορίας, μετατράπηκε τελικά σε μάρτυρα υπεράσπισης του Καπετανάκη) είχε κληθεί από την ανακρίτρια και στο πλαίσιο της κατάθεσής του κατάφερε να πληροφορηθεί από την δικαστική λειτουργό τις προθέσεις της ενόψει της απολογίας Καπετανάκη, λίγες ημέρες αργότερα!

Για την υπόθεση αυτή, όμως, η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» θα χρειαστεί να επανέλθει, καθώς έχει πολύ μεγάλο βάθος και σαπίλα…

Επιστρέφοντας στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του συνάδελφου Γιώργου Καραϊβάζ, κι αφού επισημάνω ότι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος πολύ πιθανό να καλούνταν να εισφέρει τις πληροφορίες του (άλλωστε ήταν μάρτυρας στη συγκεκριμένη υπόθεση του «Καπέ»), αξίζει να θυμίσουμε κάποια ανατριχιαστικά και άκρως αποκαλυπτικά γραφόμενα του:
«Μέσα στη συνείδηση μου βρίσκονται και αυτά. Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά (σ.σ.: είχε δεχτεί απειλές για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του), αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξ’ ου και το “άει στο διάολο κρετίνοι”.
Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς … επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι’ αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή».

Καραϊβάζ: «Δέχθηκα απειλές για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου»

Όπως αποκαλύπτει το Piperata.gr, παραθέτοντας (αναδημοσιεύοντας) ολόκληρο το επίμαχο, άκρως αποκαλυπτικό, άρθρο που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Καραϊβάζ (3 Ιουλίου 2020), είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, εξαιτίας των όσων ήξερε για τους διεφθαρμένους επιφανείς και αστυνομικούς.

Η σκληρή και ταυτόχρονα αποκαλυπτική πένα του Γιώργου, φαίνεται ξεκάθαρα πως ενοχλούσε και έθετε σε κίνδυνο πολλούς… καθώς έφτανε πολύ βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο!

«Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του… με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει», αναφέρει χαρακτηριστικά στο επίμαχο δημοσίευμα.

Και συνέχιζε στην ίδια ανάρτηση, επισημαίνοντας τα εξής ανατριχιαστικά: «Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην … κουράζονται».

Μάλιστα, όπως ήδη σας έχω αποκαλύψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, αυτής εδώ της στήλης του Piperata.gr, αναφορικά με τους διεφθαρμένους ηθικούς αυτουργούς και τους στυγερούς δολοφόνους, περίπου 4 μήνες μετά από το επίμαχο δημοσίευμα του Γιώργου και 4 μήνες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του, συγκεκριμένα στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ο Καραϊβάζ γράφει στο bloko: «Έκτοτε, έμαθα να ζω με την μομφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν με ένοιαζε, ούτε και με νοιάζει. Οι υπογραφές στα κείμενα και οι τίτλοι των εφημερίδων ή των σάιτ, ήταν η καλύτερη απόδειξη πως είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους. Μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσα να επιδιώξω».

Με λίγα λόγια, ιδιαίτερα στενάχωρα, ο Γιώργος ήξερε ποιοι τον ήθελαν νεκρό και θυσιάστηκε, συνεχίζοντας να υπηρετεί την αλήθεια και την ενημέρωση! Και ξέροντας, φοβούμενος τι θα συμβεί, μας τους αποκάλυπτε! Μας τους έδειχνε, όσο κι αν αυτοί τώρα κάνουν πως κάτι -άλλο- ψάχνουν ή και πως δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα…

«Στη συνάντηση μου με την καρδιά της κοιτίδας…» – λέει χαρακτηριστικά στην επίμαχη ανάρτηση του, την οποία θα διαβάσετε αυτούσια παρακάτω- «…σε παραλιακό καφέ κοντά στο σπίτι μου, μου είπε πως το θέμα εν ολίγοις έχει διευθετηθεί, μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου (σ.σ.: σε βάρος του), αλλά μάλλον βαίνει προς ακύρωση, καθώς είχε γίνει κοινωνός των συνομιλιών μου, της θέσης μου, τις οποίες φρόντισε έγκαιρα (πριν από τη συνάντηση μας) να διασταυρώσει, διατηρώντας μόνο μία μικρή επιφύλαξη… για τα συμβαίνοντα σε υπόθεση που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας».

Ποια ήταν η υπόθεση και τα συμβαίνοντα γύρω απ’ αυτή που δεν είχαν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, αλλά είχε να κάνει με τους επιφανείς διεφθαρμένους και τους συνεργούς τους σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ.;


Ποιος εν ενεργεία πρωτοκλασάτος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ήταν ο διεφθαρμένος συνομιλητής του, που διαμεσολαβούσε για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του και εκπροσωπούσε τη διαπλοκή;

Η διαμεσολάβηση πρωτοκλασάτου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για το «συμβόλαιο θανάτου» του Γιώργου Καραϊβάζ

Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω και θα δείτε ότι η ΕΥΠ ξέρει… Άλλωστε, όπως και ο ίδιος ο Γιώργος αποκαλύπτει, οι εντολείς είναι διεφθαρμένοι αστυνομικοί, πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι παρήγγειλαν «συμβόλαιο θανάτου», όχι κατά ανάγκη από ποινικούς – επαγγελματίες, αλλά από ειδικευμένους «νόμιμους παρακρατικούς»…



Καραϊβάζ: «Για την ιστορία που θα σας διηγηθώ, υπήρξε προσωπική δέσμευση και δη … “αμφιπρόστυλη” να μην γράψω τίποτα, παρά μόνο στην περίπτωση που θα είχαν ενσκήψει ειδικές συνθήκες. Και οι συνθήκες ενέσκηψαν.

Δεν πάνε πολλά χρόνια, όταν δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος μου ζήτησε συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας του. Δεν ήταν η πρώτη φορά.

Στη συνάντηση αυτή με ρώτησε εάν ο τάδε αξιωματικός της ασφάλειας είναι φίλος μου. Η απάντηση μου ήταν πως το έχω σε πολύ υψηλό επίπεδο εκτίμησης.

Μου είπε, πες του να προσέχει, γιατί μέσα από την αστυνομία “τον βρομίζουν” -όπως είπε χαρακτηριστικά-, ως διεφθαρμένο και ως επικεφαλής ομάδας που στήνουν δικογραφίες, μαζί με στενό συνεργάτη του.

Του απάντησα πως και πάλι θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει κάτι σχετικό από τους δύο συγκεκριμένους, και πως όσοι διατείνονται το αντίθετο, ας έφερναν μία δικογραφία τους που ν΄ αποδεικνύει το αντίθετο.

Σε πρώτο χρόνο, όπως μου είπε, επιθυμούν την αντικατάσταση του -όπερ κι εγένετο σε ανύποπτο χρόνο- ενώ ο συνεργάτης του, κάποια στιγμή αποχώρησε (άγνωστο εάν έγινε οικειοθελώς ή με εντολή της διοίκησης) προς άλλες αστυνομικές πολιτείες. Από πλευράς μου, υπήρξε ενημέρωση του αξιωματικού, ο οποίος δήλωσε απόλυτα γνώστης του παρασκηνίου.

Γνώριζε επίσης, κάτι που μου επιβεβαίωσε ο Μάλαμας σε επόμενη συνάντηση: Πως τον “βρομίζουν”, διοχετεύοντας μέσα από την αστυνομία, πως η ομάδα του παρακολουθεί τον δείνα και τον τάδε, χωρίς να υπάρχει καθ’ ύλην αρμοδιότητα.

Μόνο που ο δείνα και ο τάδε, είχαν πανίσχυρες προσβάσεις στην πολιτική, αλλά και στη φυσική ηγεσία, με αποτέλεσμα να αποτελεί γι’ αυτούς παιχνιδάκι η απομάκρυνση τους, με ή άνευ στοιχειωδώς προσχημάτων.

Στο ενδιάμεσο της μετατόπισης του, πάλι ο Δημήτρης Μάλαμας, μου είπε πως είχε κάνει τη δική του έρευνα και πως η άποψη του πλέον για το συγκεκριμένο αξιωματικό, συγκλίνει εν πολλοίς με τη δική μου.

Τότε ήταν που μου συνέστησε -για δεύτερη φορά- να του επιστήσω την προσοχή, όχι όμως αυτή την φορά για την θέση του, αλλά την ίδια τη ζωή του. “Υπάρχει απ’ όσα ξέρω” μου είπε, συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Όπως όφειλα (ή μάλλον δεν όφειλα σε κανέναν και τίποτα;) ενημέρωσα τον αξιωματικό, ο οποίος μου τόνισε πως και γι’ αυτό ήταν ενήμερος, λαμβάνει μέτρα προστασίας, αλλά φοβόταν μήπως κάποιος αντ’ αυτού, έστρεφε την κάνη κατά αστυνομικού της υπηρεσίας του.

Με ενημέρωσε και για την… “κοιτίδα” εκπόρευσης τής πολύ σοβαρής απειλής.

Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του Παπαχρήστου με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει.

Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως, στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην… κουράζονται!

Κάπου στα κιτάπια της ΚΥΠ θα είναι καταγεγραμμένη κι αυτή η συνομιλία, δεδομένου πως η από μέρους μου χρήση του viber γινόταν σχεδόν αποκλειστικά για επικοινωνίες ενημέρωσης από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ! Αυτοί είχαν μεγαλύτερο φόβο -συνεπώς και γνώσεις- για τη διασπορά των καλωδιώσεων. Ακόμα και τις πιο ασήμαντες συνομιλίες (βλ. προβατίνα).

Στη συνάντηση μου με την καρδιά της κοιτίδας, σε παραλιακό καφέ κοντά στο σπίτι μου, μου είπε πως το θέμα, εν ολίγοις, έχει διευθετηθεί. Μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου, αλλά μάλλον βαίνει προς ακύρωση, καθώς είχε γίνει κοινωνός των συνομιλιών μου, της θέσης μου, τις οποίες φρόντισε έγκαιρα (πριν από τη συνάντηση μας) να διασταυρώσει, διατηρώντας μόνο μία μικρή επιφύλαξη για τα συμβαίνοντα σε υπόθεση που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Για την “επαφή” …ενημέρωσα και πάλι τον αξιωματικό.

Το προτιμότερο σε μία βάση εντελώς πραγματολογική και ιδιοτελώς ρεαλιστική μετά από μία ανασκόπηση των τελευταίων γεγονότων, θα ήταν ν’ αδιαφορήσω πλήρως για όλους και για όλα, και με το πλήρωμα του χρόνου να έγραφα ένα… περινούστατο ρεπορτάζ.

Ακόμη κι έτσι όμως, στο όνομα της συνείδησης μου πάλι τα ίδια θα έκανα. Κι ας την πληρώσουν στο τέλος και τα πίτουρα και οι κότες. Ποιος θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, ή της σκύλευσης της στο βωμό της σκοπιμότητας;

Δυστυχώς για εμένα, ποτέ δεν υπήρξα της αντίληψης “ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν…”. Ήταν κάτι που δεν το άντεχε η συνείδηση μου.

Τα ίδια έπραξα ως διαμεσολαβητής του κ. Φραγκίσκου Ραγκούση προς τον κ. Τόσκα (με τον οποίο δεν είχαμε ποτέ τις καλύτερες σχέσεις ελέω κριτικής) τρεις συνολικά φορές.

Οι δύο με αφορμή προσωπικές υποθέσεις της Πόλας Ρούπα και η μία για τον Νίκο Ρωμανό, όταν εξ’ αυτής της διαμεσολάβησης και της εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης που δεν έθιγε το Κράτος Δικαίου (το αντίθετο μάλιστα καθώς έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του), και δεν κάηκε στο παρά πέντε η Αθήνα.

Ο κ. Ραγκούσης και στις τρεις περιπτώσεις, είχε ενεργήσει προς όφελος των εντολέων του, αλλά και της δημόσιας τάξης, χωρίς όπως μου είχε πει, οι εντολείς του να γνωρίζουν τις μεθόδους που μετήλθε, όπως φυσικά και για τη δική μου διαμεσολάβηση.

Την παραπάνω ιστορία την αναφέρουμε για δύο λόγους:

Για τον τρόπο που η ΚΥΠ και η παρα-αστυνομία “βρομίζει” αξιωματικούς, κι αφού το κάνει για αξιωματικούς, για πιο λόγο να μην το επαναλάβει για πολίτες, που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις, αλλά και με πόσο μεγάλη ευκολία αυτή η παρα-αστυνομία ρυθμίζει τα του οίκου της ΕΛ.ΑΣ. σε προαγωγές, αποστρατείες, μεταθέσεις, μετακινήσεις κοκ.

Τέλος, να θυμίσουμε άλλη μία προφητική “απόφανση” του Δημήτρη Μάλαμα:

“Αποχωρώ, πρώτον γιατί μεγάλωσαν τα παιδιά μου και δεύτερον επειδή στήνεται ένα νέο σύστημα”.

Το σύστημα με τη μία ή την άλλη μορφή, δυστυχώς για την υγιή εκδοχή της αστυνομίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα εδώ.

Και πως να γίνει διαφορετικά, όταν αυτό το σύστημα κατευθύνει τη ροή του μαύρου χρήματος, την ξεπλένει κι εν τέλει κυβερνά»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου