Τρίτη, Μαΐου 11, 2021

Οργισμένη ανακοίνωση της Δώρας Αυγέρη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Αυτή είναι η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης;»

Το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε το πρωί στα Γλυκά Νερά με τον στραγγαλισμό της νεαρής μητέρας δίπλα στο μωρό της και μπροστά στα μάτια του συζύγου της, προκάλεσε την οργή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρας Αυγέρη.Η κ. Αυγέρη μίλησε για έξαρση της εγκληματικότητας και «ανοσία ή αμηχανία» της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει κάνει καμία ενημέρωση επί του θέματος.Παραθέτει μάλιστα και κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά που έχουν συμβεί, όπως η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, ή την πρόσφατη δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

«Αυτή είναι η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης; Αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που αντί να βγάλει την αστυνομία στο δρόμο και τις γειτονιές για να προστατεύσει τις οικογένειες, την βάζει να προστατεύει υπόδικες τηλεπερσόνες; Τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που την ενδιαφέρει μόνο να φτιάχνει κομματικούς στρατούς ανεκπαίδευτων, ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίζει τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, στις οποίες η εισαγωγή επί δεκαετίες γίνονταν αδιάβλητα μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων;» αναρωτιέται η Δώρα Αυγέρη.

Η ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

Αυτή είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης;
Η έξαρση της εγκληματικότητας είναι γενικευμένη, όπως και η μετάλλαξη των χαρακτηριστικών των εγκλημάτων.
Το επιβεβαιώνει αυτό που συνέβη σήμερα στα Γλυκά Νερά. Μια νέα κοπέλα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του λίγων μηνών βρέφους τους. Πως μπορείς να ησυχάσεις στο άκουσμα κάτι τέτοιου;
Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση, καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ανοσία ή αμηχανία της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν;
Και το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί αρκετά.
Όπως για παράδειγμα, η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ή αυτή του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, μέρα-μεσημέρι.
Έγιναν είδηση, για λίγες μέρες κράτησαν, και μετά σιωπή. Παραμένουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις, στις οποίες έρχονται να προστεθούν νέες, και πάει λέγοντας…
Πυροβολισμοί στον Εύοσμο, πριν από λίγο.
Ένοπλη ληστεία στη Χαλάστρα, πριν από μερικές μέρες!
Αυτή είναι η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης;
Αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που αντί να βγάλει την αστυνομία στο δρόμο και τις γειτονιές για να προστατεύσει τις οικογένειες, την βάζει να προστατεύει υπόδικες τηλεπερσόνες;
Τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που την ενδιαφέρει μόνο να φτιάχνει κομματικούς στρατούς ανεκπαίδευτων, ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίζει τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, στις οποίες η εισαγωγή επί δεκαετίες γίνονταν αδιάβλητα μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων;
Η απουσία οποιασδήποτε στρατηγικής για την ενίσχυση της προστασίας του πολίτη και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία δεν μπορεί να καλυφθεί με επικοινωνιακά φτιασιδώματα.
Χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο και πολιτική δράση. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει μόνο αδρανής θεατής αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών, εκθέτοντας την κοινωνία σε συνεχή κίνδυνο και σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου