Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

Ανάρτηση – “γροθιά” … στην alt-right χυδαιότητα κατά των γυναικών από τη Ρένα Δούρου: “Είμαι από το Αιγάλεω. Είμαι 47.Δεν έχω παιδιά.”



Δυνατή γροθιά στο πρόσωπο του alt-right κοπής αναχρονιστικού βίντεο που συνόδευσε το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα, έδωσε η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, μέλος του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και γνωστή για τον αγώνα και τις δράσεις της υπέρ της ισότητας και των Δικαιωμάτων, Ρένα Δούρου.
“Είμαι από το Αιγάλεω. Είμαι 47. Δεν έχω παιδιά. #συνεδριο “, έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter η Ελληνίδα πολιτικός, δίνοντας το πιο λακώνικό αλλά και πιο ισχυρό ίσως μήνυμα αυτοδιάθεσης, αξιοπρέπειας αλλά και αντίστασης στις γυναίκες, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, απέναντι στα αναχρονιστικά, ρατσιστικά, ακροδεξιά – σκοταδιστικά πρότυπα, με τα οποία φλερτάρει η σημερινή ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:




Στο αναχρονιστικό και άκρως προσβλητικό αφού υποβιβάζει τη γυναίκα σε επίπεδο μηχανής αναπαραγωγής του είδους, αναφέρεται χαρακτηριστικά: Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα»



Και αυτό, την ώρα που αναπτύσσεται το ελληνικό κίνημα κατά της παρενόχλησης και κακοποίησης με τις γυναίκες να αγωνίζονται δυναμικά για ίσα δικαιώματα και αυτοδιάθεση.

Το «πατριαρχικό» αφήγημα στο παραπάνω βίντεο που μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές, ιδιαίτερα σκληρές και άνισες για το γυναικείο φύλο, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συλλόγους και οργανώσεις αλλά και κάτω από το ίδιο το βίντεο στο youtube, ενώ κριτική ασκήθηκε και προς το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα της οποίας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο.

Με πληροφορίες από avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου