Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

«Άφαντη» η πλατφόρμα με τον ψηφιακό χάρτη για τις αντικειμενικές αξίες!





Ο χάρτης αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα


Aρον άρον κατέβηκε η ειδική πλατφόρμα των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για τις νέες αντικειμενικές αξίες, που αποτυπώνονταν ψηφιακά σε χάρτη.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, η διαδικτυακή πλατφόρμα ανέβηκε το βράδυ της Πέμπτης σε δοκιμαστική μορφή, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται οι τιμές σε όλη τη χώρα, ενώ δεν είχαν αναρτηθεί οι νέες τιμές ζώνες και απεικονίζονταν μόνο εκείνες του 2018, που θα ισχύσουν έως το τέλος του 2021. Ωστόσο, λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής η πλατφόρμα κατέβηκε, με τους πολίτες να επιχειρούν να επισκεφθούν μάταια τον ψηφιακό χάρτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλατφόρμα αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα.
Μεγάλη γκάφα

Ωστόσο, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο υπέπεσε σε μεγάλη «γκάφα», καθώς ο ψηφιακός χάρτης ήταν προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες από την πρώτη στιγμή, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λειτουργικός, με αποτέλεσμα να χαλάσει τη… φιέστα που ετοιμαζόταν για την παρουσίαση των νέων αντικειμενικών σε ψηφιακή απεικόνιση και να δημιουργήσει γκρίνιες στα συναρμόδια υπουργεία.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο έδειξε την προχειρότητά του άλλη μία φορά, καθώς προχώρησε μετά την κατακραυγή στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε τέλη, κοινωνικά επιδόματα και στους 20 φόρους που επηρεάζονται από τις νέες τιμές. Παράλληλα, μία… άλλη ειδική επιτροπή «τρέχει» ήδη τη διαμόρφωση του νέου ΕΝΦΙΑ για το 2022, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου