Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

Κρίστιαν Έρικσεν: Πώς του έσωσε τη ζωή ένας συμπαίκτης του- Σταθερός στο νοσοκομείο ο Έρικσεν που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο! (video)





Με τρομερή ψυχραιμία ο αρχηγός της Δανίας έδρασε άμεσα σώζοντας τον συμπαίκτη του


Ο Σιμόν Κάιερ ήταν ο πρωταγωνιστής ενός συγκλονιστικού στιγμιότυπου, όταν μετά τη μεταφορά του Κρίστιαν Έρικσεν στο νοσοκομείο έσπευσε να παρηγορήσει τη σύζυγό του.

Πώς ο Κιάιερ έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν

Από ότι φαίνεται όμως, ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας είχε προηγουμένως συμβάλλει στην ίδια τη σωτηρία της ζωής του συμπαίκτη του. Με την τεράστια ψυχραιμία του. Αλλά και με την άμεση αντίδραση του.

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Καίερ ήταν που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν.

Ο αρχηγός αμέσως έτρεξε και γύρισε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και άρπαξε τη γλώσσα του (για να μην γυρίσει όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις).

Κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του. Δευτερόλεπτα όλα αυτά. Μέχρι να μπουν τα ιατρικά τιμ στον αγωνιστικό χώρο. Πολύτιμα δευτερόλεπτα όμως. Που όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Δανίας πιθανόν να συνέβαλαν καθοριστικά για να μπορέσει ο Έρικσον να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Κατόπιν, ανέλαβαν οι γιατροί και με καίρια παρέμβαση έσωσαν τη ζωή του ποδοσφαιριστή.

Avant l’arrivée du staff médical, Simon Kjaer s’est précipité vers Christian Eriksen pour dégager ses voies respiratoires et démarrer un massage cardiaque, rapporte @VBETnews.

Respect, respect, respect 👏 pic.twitter.com/SvDp6IGbCA

— Actu Foot (@ActuFoot_) June 12, 2021


Ατζέντης του Έρικσεν: «Ο Κρίστιαν ζει, αναπνέει και μπορεί να μιλήσει»

1.

Μάλιστα, σε ακόμα πιο ενθαρρυντικά νέα συμπλήρωσε «ο Κρίστιαν Έρικσεν βρίσκεται εκτός κινδύνου, μου είπε ο πατέρας του από το νοσοκομείο».


Νωρίτερα, ο 29χρονος παίκτης είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στα αποδυτήρια του Πάρκεν χωρίς τις αισθήσεις του και αφού έγιναν και προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR) εντός του γηπέδου.



Το παιχνίδι διακόπηκε για «ιατρικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε η UEFA και όλοι περιμένουν με αγωνία την ενημέρωση για την υγεία του παίκτη.






Η φίλη του Έρικσεν αγωνιά για τον Κρίστιαν και την παρηγορεί ο Κιάερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου