Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

Εμφύλιος στο Μαξίμου για το Συνέδριο Γονιμότητας!







ο κύριος Μάξιμος


Εξοργισμένοι βουλευτές έσπασαν τα τηλέφωνα

Η απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρου Λιβάνιου να ανακοινώσει ότι ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, που πρόκειται να γίνει στα Ιωάννινα, 2 με 4 Ιουλίου, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είναι λίγοι οι Γαλάζιοι βουλευτές που επικοινώνησαν οργισμένοι με το μέγαρο Μαξίμου για να ζητήσουν το λόγο για αυτή την απόφαση, που ισοδυναμεί με δαιμονοποίηση ενός συνεδρίου με την θεματολογία του οποίου συμφωνούσε η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.

Και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου όμως υπάρχουν αντιδράσεις από αυτή την εξέλιξη, καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση μετατρέπεται σε ουρά του ΣυΡιζΑ και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την συντηρητική βάση του κόμματος. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν ενήμερος για αυτή την κίνηση Λιβάνιου, ούτε φυσικά για την απόφαση της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου να άρει την αιγίδα της προεδρίας για το συνέδριο.




Αυτή είναι και η δικαιολογία που δίδεται στους βουλευτές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ότι δηλαδή όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν ερήμην του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ διαβεβαίωναν τους βουλευτές ότι ο πρωθυπουργός έχει το θέμα της υπογεννητικότητας στην κορυφή της ατζέντας.

Οι αντιδράσεις πάντως των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσουν το Μέγαρο Μαξίμου και την απόφασή του να λειτουργήσει ως Πόντιος Πιλάτος. Γεγονός που θα καταστήσει σαφές στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού που διαφωνεί κάθετα με την ενέργεια του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό να αποκηρύξει το συνέδριο χωρίς να συνεννοηθεί με κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου