Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2021

Δικογραφία ΕΥΠ: Το επτασφράγιστο μυστικό και οι τέσσερις δολοφονίες

Πληροφορίες για εκτελέσεις των Καπετανάκη, Παπαχρήστου και Καραϊβάζ στις συνομιλίες που αποκρύφτηκαν;


Στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου παραπέμπονται σε δίκη 19 πρώην αστυνομικοί, δικηγόροι και ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων για το πλημμεληματικό αδίκημα (ελέω ΣΥΡΙΖΑ) της δωροδοκίας κρατικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η ΕΥΠ (επί εποχής Ρουμπάτη) «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων κι έχει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως. Έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη «κάλυψη» σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με τη βοήθεια αποστράτων αξιωματικών. Κατά την έρευνά μας στα προγράμματα κάλυψης συμμετέχουν περίπου 350 οίκοι ανοχής, 250 studio και 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Ωστόσο, όλη η δικογραφία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε τηλεφωνικές υποκλοπές, τις οποίες είχε πραγματοποιήσει συγκεκριμένη ομάδα της ΕΥΠ από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, άγνωστοι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής περιγράφουν σε «μπακαλόχαρτα» -με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής- τί φέρεται να συζητούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα εκείνη τη χρονική περίοδο. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει γίνει νόμιμη απομαγνητοφώνηση αυτών των συνομιλιών, όπως επιτάσσει η Ποινική Δικονομία, προκειμένου να έχουν οποιαδήποτε αποδεικτική αξία στο δικαστήριο.
Το επτασφράγιστο μυστικό

Αλλά πώς να απομαγνητοφωνηθούν νόμιμα οι επίδικες συνομιλίες αφού έχουν εξαφανιστεί όλα τα dvd ήχου που τις περιλαμβάνουν; Ουδέποτε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης προσκόμισε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπως είχε υποχρέωση, τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που φαίνεται να έχουν υποκλαπεί νομίμως. Αυτό είναι το επτασφράγιστο μυστικό για το οποίο κανείς σήμερα δεν λέει κουβέντα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την εν λόγω δικογραφία έχουν «χαθεί”» περίπου 10.000 συνομιλίες του Δημήτρη Καπέ ή Καπετανάκη που βρισκόταν σε παρακολούθηση από τις 22 Μαρτίου 2016, επειδή ήταν ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και, πάντα κατά την ΕΥΠ, ετοίμαζε ένα «κόλπο», ώστε να ξεπλένει μέσω offshore εταιρειών 150.000 έως 200.000 ευρώ ημερησίως.

Σε αυτές τις συνομιλίες, που απέκρυψε από τη Δικαιοσύνη ο κ. Ρουμπάτης, φέρεται να κρύβεται- όπως υποστηρίζουν πηγές που έχουν γνώση του παρασκηνίου -το μυστικό για τις δολοφονίες του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου (1η Μαΐου 2018) του φερόμενου ως κεντρικού τραπεζίτη του κυκλώματος Δημήτρη Μάλαμα ( 29 Οκτωβρίου 2019) του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ (9 Απριλίου 2021) αλλά και του ίδιου του Καπέ (9 Δεκεμβρίου 2020).

Γνωρίζει άραγε ο κ. Ρουμπάτης ποιος και γιατί εξαφάνισε αυτές τις 10.000 τηλεφωνικές συνομιλίες;

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου