Τρίτη, Μαΐου 07, 2024

Έρχεται πολιτικός “σεισμός”! Πηγές ΕΛ.ΑΣ στην “Καθημερινή”: «Ψευδής και σκηνοθετημένη η διάρρηξη στο ΥΠΕΣ» – Όχι άσχετη με το σκάνδαλο των emails η «διάρρηξη»!

 

Ολοκληρώνεται εντός των ημερών η αστυνομική έρευνα για την καταγγελθείσα διάρρηξη στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών η οποία φέρεται να έγινε το μεσημέρι της 26ης Απριλίου.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνουν να διαφανεί ότι πρόκειται μάλλον για μια ψευδή και σκηνοθετημένη διάρρηξη, που πιθανότατα δεν είναι άσχετη με την εν εξελίξει έρευνα για τη διαρροή της λίστας με τα emails των αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, το τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έλεγξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου δίχως να προκύψει αλλοίωση αρχείων.

Κατά την αυτοψία στον χώρο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA σεσημασμένων ατόμων, κάτι που θα επιβεβαίωνε την εκδοχή της διάρρηξης π.χ. από κάποιον τοξικομανή. Επιπλέον, το τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έλεγξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου δίχως να προκύψει αλλοίωση αρχείων.

Επίσης η ΕΛΑΣ έκανε έρευνα και στο εσωτερικό σύστημα αλληλογραφίας IRIS του υπουργείου Εσωτερικών δίχως να προκύψει παρέμβαση στον υπολογιστή του Διευθυντή Εκλογών στο διάστημα που σύμφωνα με την καταγγελία υπήρξε παραβίαση του γραφείου του. Αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη γεννήθηκαν και από τις καταθέσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών.

Κι αυτό διότι, αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησαν στην «Καθημερινή» υπό τον όρο της ανωνυμίας σημείωσαν ότι στον ίδιο όροφο με το γραφείο του Διευθυντή Εκλογών βρίσκονται ακόμα δέκα γραφεία οι υπάλληλοι των οποίων δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, ενώ ούτε οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας στην είσοδο κατέγραψαν κάτι ασυνήθιστο ή ύποπτο το μεσημέρι της 26ης Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και το υπουργείο Εσωτερικών στην επίσημη ανακοίνωσή του για το συμβάν είχε αναφερθεί σε «φερόμενη διάρρηξη» φροντίζοντας να κρατήσει αποστάσεις από τα καταγγελλόμενα.

Όχι άσχετη με το σκάνδαλο των emails η «διάρρηξη»
Σημειωτέον ότι στις 26 Απριλίου, ημέρα που καταγγέλθηκε η διάρρηξη, ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στην εισαγγελία και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών, που διεπίστωνε «μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση, εντός του Υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό».

Μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη φερόμενη διάρρηξη είχαν κοινοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με το πως και με τη συμμετοχή ποιων διακινήθηκε η επίμαχη λίστα με τα emails. «Η διάρρηξη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι» σχολίασαν στην «Καθημερινή» αρμόδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Μενουδάκος) απορρίπτει το πόρισμα του ΥΠΕΣ για τη διαρροή 20.000 emails!

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου