Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

Κύριε Πρόεδρε, είστε ένας δολοφόνος; ρωτήθηκε ο Πούτιν

 

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας«Η εποχή που σχετίζεται με την οικοδόμηση
μιας κεντρικής παγκόσμιας τάξης έχει τελειώσει
»… Βλαδίμηρος Πούτιν
Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

441260

Αύριο 14 Ιούνη 2021 θα μεταδοθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο “NBC News” και τον δημοσιογράφο Cyrus Simmons.

Ήδη είναι γνωστή μια ερώτηση που απευθύνει ο Cyrus Simmons και πολλοί πιστεύουν πως θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Ρώσο πρόεδρο:  «Κύριε Πρόεδρε, είστε ένας δολοφόνος;»

Η απάντηση του Πούτιν αποδεικνύει γιατί πραγματικά ο Ρώσος πρόεδρος είναι σήμερα αναμφισβήτητα ένας μεγάλος ηγέτης, με μια παραδειγματική ετοιμότητα και παροιμιώδη φλεγματικό και ρεαλιστικό τρόπο αντιμετώπισης όλων των καταστάσεων, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον Μπάιντεν, “πρόεδρο” της πάλαι ποτέ υπερδύναμης.

60c3f52783

«Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου, έχω συνηθίσει σε επιθέσεις από πολλές διαφορετικές πλευρές σε πολλές ευκαιρίες, διαφορετικής ποιότητας και σοβαρότητας.Τίποτα δεν με εκπλήσσει.
Με τους ανθρώπους με τους οποίους εργαζόμαστε διεθνώς, διαφωνούμε, δεν είμαστε σύζυγοι και δεν ορκιζόμαστε ο ένας στον άλλο, στον αιώνιο έρωτα και φιλία. Είμαστε συνεργάτες και με κάποιο τρόπο ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας.
Έχω ακούσει δεκάδες τέτοιες κατηγορίες, ειδικά κατά την περίοδο των ταραγμένων μας χρόνων, όταν αντιμετωπίζαμε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Βόρειο Καύκασο. Και ταυτόχρονα, εργάστηκα πάντα για το συμφέρον του ρωσικού κράτους και του ρωσικού λαού. Και οι διαφορετικές ετικέτες δεν είναι κάτι που αξίζει τον κόπο να μας ανησυχεί.
» 

1995158
1993483

Την ίδια ώρα, ο Μπάιντεν στη σύνοδο των G7 κι ενόψει της συνάντησης με τον Πούτιν, προσπαθεί να επιβάλλει τη γραμμή της ενιαίας στάσης των ιμπεριαλιστών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, απέναντι στο “παραπέτασμα” Ρωσίας, Κίνας και χωρών που σχηματίζουν τον Παγκόσμιο Άξονα της Αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου