Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021

Την… πράσινη μετάβαση και τον Χρήστο Στυλιανίδη διαφήμισε στον Κέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης




Για να τονίσει πόσο ενδιαφέρον δείχνει η κυβέρνηση στην κλιματική αλλαγή


Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Middle East Green Ιnitiative στο Ριάντ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι.

Έτσι ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την περιβόητη «πράσινη» μετάβαση, δίνοντας έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα «καθαρά» ενεργειακά νησιά.

Μάλιστα διαφήμισε δεόντως την απόφαση για ξεχωριστό υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, για να τονίσει πόσο ενδιαφέρον δείχνει η κυβέρνηση στην κλιματική αλλαγή. Ενώ δεν παρέλειψε και την πρωτοβουλία για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα στον τομέα της Ναυτιλίας, κάνοντας λόγο ότι σε αυτή τη μετάβαση μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η ελληνική Ναυτιλία.

Βιάστηκε πάντως για την συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Αίγυπτο, διότι μπορεί όταν υλοποιηθεί, το καλώδιο να συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, αλλά μένει και να πραγματοποιηθεί, καθώς η Αίγυπτος κάνει νερά λόγω Τουρκίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου