Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021

Κακλαμάνης: Εγκαλεί τον Σκυλακάκη για «ειλικρίνεια που φτάνει τον πολιτικό κυνισμό»

«Μη δούμε τον νέο υπουργό Οικονομικών στη Γερμανία και μετά λέμε Σόιμπλε και κλαίμε»
Επιτείνεται η αναταραχή στις τάξεις της ΝΔ για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων μπροστά στο τεράστιο κύμα ακρίβειας. Μέσα στο ταραχώδες πολιτικό σκηνικό, η νέα.... παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη – μέλους της παλαιάς φρουράς – που κατηγόρησε τον Θεόδωρο Σκυλακάκη «για ειλικρίνεια που φτάνει τον πολιτικό κυνισμό», δεν περνά απαρατήρητη.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε βάλει φραγμό σε μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών επικαλούμενος τον κίνδυνο διόγκωσης των ελλειμμάτων.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής θεωρεί (στα Παραπολιτικά) ότι το θέμα της ακρίβειας είναι το μεγαλύτερο που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, και της πετάει το γάντι, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει πως εδώ και οκτώ χρόνια προτείνει συνεχώς να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, πράγμα που δεν γίνεται, ούτε έχει λάβει πειστική απάντηση γι’ αυτό. Έριξε δε και νέα προειδοποιητική βολή στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξέφρασε την ανησυχία για τη δημιουργία ενός πολιτικού κλίματος ανάλογου με την περίοδο συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, όταν θεσπιζόταν ο ΕΝΦΙΑ! Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ρήτρα διαφυγής, καθώς «ζούμε σε μια Ευρώπη όπου υπάρχει δημοσιονομική χαλάρωση», αλλά, όπως είπε, «μη δούμε τον νέο υπουργό Οικονομικών στη Γερμανία και μετά λέμε Σόιμπλε και κλαίμε».

Δυσαρέσκεια για τις λαϊκές αγορές

Βουλευτές της ΝΔ που επισκέπτονται τις εκλογικές περιφέρειές τους τα σαββατοκύριακα μεταφέρουν κλίμα ανησυχίας και οργής από τους παράγοντες της αγοράς και τους εργαζόμενους για το νέο ψαλίδι στους τζίρους και τα εισοδήματα. Συν τοις άλλοις, στο μικροσκόπιο των ενοίκων του Μαξίμου βρίσκονται τα δημοσκοπικά ευρήματα που καταγράφουν την απαισιοδοξία και τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την οικονομική τους κατάσταση.

Παράλληλα, στο πρωθυπουργικό επιτελείο καταφθάνουν μηνύματα δυσφορίας των βουλευτών για το νομοσχέδιο που αφορά τον χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και των μικρών ελευθέρων επαγγελματιών. Μεταφέροντας τους προβληματισμούς των παραγωγών, προειδοποιούν για τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την υποχρέωση της αποστολής SMS στο e-καταναλωτής για παραγωγούς στην επαρχία, καθώς και στην ανάγκη καθιέρωσης της χρονικής ισχύος της άδειας παραγωγού στα πέντε έτη.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με μεγάλες δόσεις αμηχανίας, αρκέστηκε στην υπενθύμιση των μέτρων που δεν… ικανοποιούν βουλευτές και πολίτες. «Είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που πήραμε πολύ γρήγορα και άμεσα μέτρα στήριξης για να ελαχιστοποιήσουμε όσο γίνεται το αποτύπωμα των αυξήσεων στην ενέργεια για τους Έλληνες καταναλωτές, τα ελληνικά νοικοκυριά, σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου. Αρκέστηκε δε να μιλήσει για πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού προκειμένου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει στο σκέλος της ευρωπαϊκής κρίσης.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου