Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021

Έψαχναν το «μαύρο χρήμα του Πούτιν» σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ουάσινγκτον!

Έκρηξη οργής του Ρώσου ολιγάρχη κατά των ΗΠΑ και του FBI για την εισβολή στο σπίτι του


Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, που κάποτε χαρακτηριζόταν ως ο πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας, κατακεραύνωσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους μετά την έρευνα του FBI σε ακίνητο στην Ουάσινγκτον που ανήκει στον επιχειρηματία ο οποίος μάλιστα έχει υποστεί κυρώσεις, μαζί με άλλους 20 Ρώσους υπηκόους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Ρώσος μεγιστάνας του αλουμινίου θεωρεί ότι η επιδρομή είχε σχέση με τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα είχε παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 για να εξασφαλίσει τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

«Καθώς παρακολουθώ τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, η έκπληξή μου αυξάνεται μόνο με το πόσο εκπληκτικά ηλίθιο μπορεί να είναι το αμερικανικό κατεστημένο», είπε ο Ντεριπάσκα, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές «είναι διατεθειμένες να εκμεταλλευτούν αυτήν την βλακώδη ιστορία για το πώς οι Ρώσοι φέρονται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εκλογές του 2016 ».


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ «είχε βοήθεια μόνο από αυτούς τους ηλίθιους στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι οδήγησαν τους ψηφοφόρους σε τέτοιο βαθμό απελπισίας που ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν οποιονδήποτε άλλον – ακόμη και ένα καρτούν – αντί την διεφθαρμένη Χλιλαρι Κλίντον».

Ταυτόχρονα, ο Ντεριπάσκα ρώτησε: «Τι εντυπωσιακά ποσά από τα χρήματα του [Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ] Πούτιν βρήκατε χθες σε αυτά τα εγκαταλελειμμένα σπίτια; Πιάσατε και απολαύσατε τη μαρμελάδα που βρήκατε στο ντουλάπι ή τη βότκα, όπως συνήθιζαν να κάνουν τα σκυλιά των μπολσεβίκων κατά τις εφόδους τους; Έχω βαρεθεί πολύ αυτούς τους γελοίους », είπε ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος όντως είναι στενός φίλος του προέδρου Πούτιν.

Εκπρόσωπος του Ντεριπάσκα δήλωσε στους δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης ότι το ακίνητο στην αμερικανική πρωτεύουσα που έχει αποκλειστεί από πράκτορες του FBI δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά σε συγγενείς του. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στο πρακτορείο RIA Novosti ότι το σπίτι αυτό, καθώς και ένα στη Νέα Υόρκη, ερευνήθηκαν βάσει δικαστικής απόφασης.

Το 2018, ο Ντεριπάσκα έγινε στόχος των κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, αφού αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι είχε ενεργήσει ως πληρεξούσιος των ρωσικών κυβερνητικών αξιωματούχων. Ο πλούτος του ιδρυτή της μεταλλικής αυτοκρατορίας RUSAL εκτιμάται από το Forbes σε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δικηγόρος του Deripaska είπε τότε ότι ο πελάτης του ήταν «θύμα» της «γενικής υστερίας» γύρω από τα γεγονότα του υποτιθέμενου «Russiagate». Ο δισεκατομμυριούχος προσπάθησε αργότερα να μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση για τις κυρώσεις, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου