Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σκληρό ροκ από Γιώργο Παπανδρέου – Το «στοιχείο» που θα κρίνει τον νικητή






Σε μια αλλαγή προσέγγισης φαίνεται να προχωρά ο Γιώργος Παπανδρέου λίγες μόλις ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Σκληρό ροκ από τον Παπανδρέου


Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, να μην προχωρά σε προσωπικές επιθέσεις και γενικά να μην διχάσει. Αυτή η προσέγγιση, όμως, εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκε κι έτσι πλέον αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική: σε κάθε παρέμβασή του βάλει κατά ριπάς εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, σε μια λογική «σκληρού ρoκ». Είναι χαρακτηριστικό ότι αποδέχτηκε άμεσα την «πρόκληση» μιας τηλεμαχίας ενώ στο προηγούμενο έλαμψε δια της απουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν συμφωνούσε με τη διαδικασία του debate.


Τώρα όμως δεν έχει άλλη επιλογή: οφείλει να βγει μπροστά για να γυρίσει το κλίμα. Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει προσεκτικά να απαντά στον Γιώργο Παπανδρέου, δίχως όμως να ξεπερνά τα όρια, καθώς γνωρίζει ότι τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται μπροστά. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης είχε εξ αρχής τονίσει ότι δεν επιθυμεί μια δεύτερη τηλεμαχία. Εξάλλου, η διαφορά των 10 μονάδων, ουσιαστικά, λειτουργεί ως ένα δίχτυ ασφαλείας, αφού και οι συμμαχίες τον ευνοούν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι… υπασπιστές τους δήλωσαν τη στήριξή τους, ενώ πιθανότατα το ίδιο θα πράξει και ο Παύλος Χρηστίδης. Ουδέτερη στάση αναμένεται να έχουν τόσο ο Χάρης Καστανίδης όσο και ο Παύλος Γερουλάνος, οι οποίοι πάντως πολιτικά βρίσκονται πιο κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Η συμμετοχή κρίνει τον αρχηγό

Σε κάθε περίπτωση, μολονότι ο Ν. Ανδρουλάκης φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, υπάρχει ένα στοιχείο που επιτρέπει στον Γ. Παπανδρέου να ελπίζει. Αυτό είναι η συμμετοχή. Την περασμένη Κυριακή περίπου 275.000 πολίτες πήγαν στις κάλπες και θεωρείται βέβαιο ότι αυτό του νούμερο θα πέσει αρκετά. Ο άγνωστος «χ» είναι ποιοι από τους ψηφοφόρους του Ν. Ανδρουλάκη θα κατέβουν ξανά στην κάλπη, καθώς το ποσοστό του Γ. Παπανδρέου θεωρείται το «σκληρό» παπανδρεϊκό και δύσκολα μπορεί να πάει παρακάτω, ως απόλυτος αριθμός. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου έχουν βασίσει τις όποιες ελπίδες τους στην Αττική, στην οποία κέρδισε ο Α. Λοβέρδος, και παρά τη στήριξή του προς τον Ν. Ανδρουλάκη, κανείς δεν γνωρίζει πως θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι και πόσοι εξ αυτών θα σπεύσουν στην κάλπη.


Υπό αυτά τα δεδομένα, οι πέντε ημέρες μέχρι την Κυριακή αναμένονται «καυτές» πολιτικά για το Κίνημα Αλλαγής. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παίξει τα ρέστα του και ο Ν. Ανδρουλάκης… άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου