Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

ΣΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ; ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ;




Κατανοούμε ότι τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μητσοτάκη, επιθυμούν με κάθε τρόπο να καταδείξουν ότι ο Σύριζα συρρικνώνεται.

Ιδιαιτέρως δε μετά την πρωτοφανή ήττα του Ανδρέα Λοβέρδου, που συνιστά ταυτόχρονα ήττα των μέσων ενημέρωσης που χαρατσώνει συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης και των δημοσκόπων που κάποια στιγμή θα πρέπει η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί μαζί τους.

Πρωτοφανής όμως είναι η προσπάθεια να καταδειχθεί ότι μαζικά σχεδόν, φεύγει κόσμος από τον Σύριζα και πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ.

Ήταν μάλιστα τόσο πειστική η προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης του κ. Μητσοτάκη, που έπεσαν στην παγίδα και αριστερόστροφοι αναλυτές, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου στον κ. Τσίπρα...Πρόκειται για μια πρωτοφανή απάτη, που με βάση τα στοιχεία και τους αριθμούς, καταδεικνύει το μέγεθος της ευπιστίας ενός λαού, που ότι του δίνουν το μασάει, χωρίς να ψάχνει.

Έχουμε και λέμε λοιπόν

Στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στον πρώτο γύρο ψήφισαν 270.000 ψηφοφόροι. Είχαν δικαίωμα ψήφου και εκείνοι που απλώς κατέθεταν τρία ευρουδάκια και αμέσως δια της πολιτικής μεταλλάξεως γίνονταν πασόκοι. Δεν ξεχνάμε βεβαίως την παραδοχή νεοδημοκρατών κυρίως, αλλά και συριζαίων, πως ψήφισαν κατά πως συνέφερε τα κόμματα τους  στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Πάμε παρακάτω. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ψήφισαν 459.623. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2015 οι ψηφοφόροι ήταν 341.732.

Δηλαδή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή 189.623 λιγότεροι. Ακραιφνείς προφανώς πασόκοι, που δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να συνδράμουν για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματός τους .

Ευλόγως αναρωτιέται κανείς, προς τι η ωραιοποίηση μιας συμμετοχής που φθίνει; Σώνει και καλά να θεωρήσουμε ότι οι εξήντα χιλιάδες περίπου περισσότεροι ψηφοφόροι που πήγαν να ψηφίσουν από τους εγγεγραμμένους στο ΚΙΝΑΛ, ήταν από τον χώρο του Σύριζα και αποχωρούν απογοητευμένοι; Και κατά ποια λογική δεν πρέπει να θεωρήσουμε τις 189.623 ψηφοφόρους των τελευταίων βουλευτικών εκλογών απογοητευμένους από το ΚΙΝΑΛ και προσχωρήσαντες σε αδελφά κόμματα;

Η σαχλαμάρα όταν γίνεται προπαγανδιστική σκοπιμότητα, πάντα σκοντάφτει στην κοινή λογική των αριθμών. Αριθμών, που θα επιβεβαιωθούν και στον δεύτερο γύρο, όπου είναι σίγουρο ότι η συμμετοχή, θα είναι κατά πολύ μικρότερη της πρώτης Κυριακής..

Καλό είναι λοιπόν, ακόμα κι όταν είναι στριμωγμένα τα μέσα ενημέρωσης από την πατσαβούρα που έφαγαν στον πρώτο γύρο τα αφεντικά τους και ο κ. Μητσοτάκης, να μην εφευρίσκουν προπαγανδιστικά κόλπα, για ανόητους. Υπάρχουν και οι σκεπτόμενοι.

Το ΚΙΝΑΛ, παραμένει στα ποσοστά του, αν δεν έχει χάσει κιόλας -είπαμε ότι οι εισαγγελείς πρέπει να ασχοληθούν κάποτε με τις δημοσκοπήσεις, αμάν και πότε-ο Σύριζα δεν έχει τσιμπήσει τίποτα γιατί ακολουθεί μια ανόητη αντιπολιτευτική τακτική, η δε Νέα Δημοκρατία προχωρά σε μια ιστορική ήττα, από την οποία ήδη κοιτούν οι συνεισφέροντες και ανεκτικοί μέχρι σήμερα εκδότες να βγάλουν την ουρά τους απέξω. Κατά τα λοιπά, δεκανίκι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει για τις επόμενες εκλογές. Πιθανόν να μην έχει ούτε ο Σύριζα. Τα πράγματα περιπλέκονται και ένας σοβαρός αναλυτής, θα έβλεπε ότι όποιος έριχνε τα ζάρια του σήμερα, προφανέστατα θα έκλεβε τον ρόλο του ρυθμιστή, του συμπαθούς κατά τα λοιπά κ. Ανδρουλάκη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου