Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: «Όχι» σε γενική άρση μέτρων – «Στο τραπέζι» η επιστροφή της μουσικής ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε για τον υψηλό αριθμό θανάτων από covid-19

Την αντίθεσή της για τη γενική άρση των μέτρων για τον κορονοϊό εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους. Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα. «Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» τόνισε η κυρία Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.


Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων από κορονοϊό εξήγησε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα. «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η» είπε. Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου