Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Αττική Οδός: Άνοιξε πλήρως - Χωρίς διόδια οι διελεύσεις μέχρι την Κυριακή (σσ Κι ενα ζευγάρι πέδιλα σκι δωρεάν για την επόμενη φορά) ΒΙΝΤΕΟ

 

200 αυτοκίνητα μόνα, περιμένουν – «Ελεύθερη» η Αττική οδός έως την Κυριακή – Έλιωναν χιόνι για να πιούν τα χάπια τους

Αποκαταστάθηκε πλήρως από τις 8 το πρωί η κυκλοφορία στην Αττική Οδό. Αυτό γνωστοποίησε η εταιρεία με ανακοίνωσή της.


«Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59», τονίζει η Αττική Οδός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα. Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00».







Σχεδόν 60 ώρες μετά το πρωινό της 24ης Ιανουαρίου, που θα μείνει στην… ιστορία ως η μέρα που «έκλεισε» η Αττική Οδός λόγω χιονιού και χιλιάδες αυτοκίνητα έμειναν ακινητοποιημένα, ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε και η διέλευση έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα γίνεται χωρίς διόδια.


Η Αττική Οδός, με τα χιόνια στα πλαϊνά να θυμίζουν τι έχει συμβεί (όχι πως μπορεί να το ξεχάσει κανείς) άνοιξε ξανά στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022). Τρία 24ωρα μετά, σχεδόν. Ένας από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, έμεινε κλειστός, με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, τρεις μέρες!

Τα αυτοκίνητα που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν οι οδηγοί τους όταν εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, απομακρύνθηκαν και έτσι όλα τα τμήματα του δρόμου παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκινγκ του αεροδρομίου, πίσω από το ΙΚΕΑ και τον Κωτσόβολος, στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου.

Οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να πάνε στο “Δαχτυλίδι”, στην Κηφισίας, έως τις 19:00, για να τους παραλάβουν οχήματα της Αττικής Οδούς ή της Πυροσβεστικής και να τους μεταφέρουν στο αεροδρόμιο.

Περίπου 200 αυτοκίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και Κωτσόβολος.



«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε μήνυση»

Άλλοι, πήγαν μόνοι τους… Όπως ο κ. Στάθης, συνταξιούχος φοροτεχνικός, που έμεινε με τη γυναίκα του, μέσα στο αυτοκίνητό τους για 19 (!) ώρες στην Αττική. Ο άνθρωπος αυτός περιέγραψε με δραματικά λόγια πως η σύζυγός του, έπρεπε να πάρει χάπι για το στομάχι της και επειδή το νερό τους είχε τελειώσει, έπαιρνε χιόνι και της το έδινε για το υγροποιήσει και να μπορέσει να πιει το χάπι!

«Θα κάνουμε αγωγή και μήνυση, δεν υπάρχει περίπτωση», τόνισε ο κ. Στάθης, που μίλησε για καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν υπήρχε, είπε, καμία ενημέρωση ούτε από την Αττική Οδό, ούτε από την Αστυνομία, ούτε από την Πυροσβεστική, ούτε και από την Πολιτική Προστασία!

«Στις 05:00 το πρωί ήρθαν κάτι παιδιά που δεν τα ξέραμε και μας είπαν “θέλετε να σας πάμε σπίτι;”. Μας πήραν τέσσερις ανθρώπους και τους ρώτησα από που είναι και μου είπαν γελώντας ότι “είμαστε ιδιωτική εθελοντική ομάδα, φίλοι από Γλυφάδα, έχουμε τζιπ, είδαμε την κατάσταση και ήρθαμε να βοηθήσουμε. Μας έδωσαν νερό, που δεν είχαμε», περιέγραψε.



Ο Γιώργος έμεινε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό 13 ώρες. Έμεινε 20 μέτρα πριν από το τούνελ που οδηγεί στην έξοδο για Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν στις 10:45 το πρωί της Δευτέρας όταν εγκλωβίστηκε και για πρώτη φορά τον ενημέρωσαν τα μεσάνυχτα!

Έφυγε περπατώντας μέσα στο κρύο και το χιόνι, βρήκε μια κλούβα της αστυνομίας που τον πήγε έως το «Δαχτυλίδι» και από εκεί περπάτησε στην Κηφισίας, όπου τον βρήκε ένα αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας και τον πήγε έως την πλατεία του Αγίου Στεφάνου όπου μένει.

Και ο Γολγοθάς δεν σταμάτησε εκεί. Χρειάστηκε ο ίδιος να πάρει πολλές φορές τηλέφωνο για να καταφέρει να πάει να πάρει το αυτοκίνητό του. Τελικά, με δυσκολία αφού στον Άγιο Στέφανο η κίνηση γίνεται ακόμη μετ’ εμποδίων, πήγε σήμερα στο “Δαχτυλίδι” κι από εκεί με βαν της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο.

Όσο για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ; Τη χαρακτήρισε προσβολή και όχι γιατί ζητάει να πάρει περισσότερα…

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου