Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022

Υπόδικος και διορισμένος ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ...

  


Μήνυση υπέβαλε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Π. Διαμαντής, διότι φωτογραφίζεται ως ηθικός αυτουργός από το θύμα

Σε υπόθεση που αναδίδει κακοσμία και αναδεικνύει περίεργες εκλεκτικές συγγένειες της κυβέρνησης με σκοτεινές περιπτώσεις μέσα στους ακαδημαϊκούς κύκλους εξελίσσεται η βίαιη επίθεση κατά του υπόδικου, όπως αποδείχθηκε, καθηγητή της... ΑΣΟΕΕ -και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας- Α. Δράκου από αγνώστους.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τα αναγάγει όλα στην υποτιθέμενη πανεπιστημιακή βία, στην οποία αντιπαρατάσσει χωρίς άλλη συζήτηση την περιβόητη πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν γεννούν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο εν λόγω καθηγητής όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά έχει διοριστεί και δύο φορές σε κρατικές θέσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, άσχετες με το αντικείμενό του, και μάλιστα στη μία από αυτές τοποθετήθηκε και για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Ιούλιο του 2021.

Εξακολουθεί να διδάσκει

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Δράκος έσπευσε να άρει τον «πολιτικό» χαρακτήρα που επιχείρησε να δώσει η κυβέρνηση στην επίθεση μιλώντας για «προσωπικές διαφορές», αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος είναι υπόδικος για υποθέσεις τοκογλυφίας, ενώ ελέγχεται και για υπόθεση ασέλγειας κατά ανηλίκου.

Και ενώ αυτά βρίσκονται σε γνώση του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, ο Δράκος συνεχίζει να διδάσκει κανονικά στην ΑΣΟΕΕ και να εξελίσσεται ιεραρχικά, ενώ το ίδιο διάστημα διορίστηκε από την κυβέρνηση στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου, με τις θητείες του μάλιστα να ανανεώνονται κανονικά μέχρι το θέμα να πάρει έκταση από δημοσιεύματα του Τύπου, όπως κατήγγειλε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Χρ. Σπίρτζης.

Και ενώ στην οργή που προκάλεσαν αυτές οι αποκαλύψεις ήρθε να προστεθεί η απρόκλητη και εκδικητική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ δυνάμεως της ΟΠΚΕ, την οποία κατήγγειλαν όλες οι φοιτητικές νεολαίες του ιδρύματος (ΠΑΣΠ - ΑΣΟΕΕ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΝΕ, ΑΡΕΝΑ, ΕΑΑΚ), η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση ξανά στο δόγμα του νόμου και της τάξης επαναφέροντας στο προσκήνιο το παγωμένο -μετά τις αντιδράσεις- ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου ανέφερε ότι τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η τετράμηνη εκπαίδευση 400 ατόμων, τα οποία έχουν προσληφθεί προκειμένου να στελεχώσουν τις αποκαλούμενες «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», ένα σχέδιο που είχε αρχικά ανασταλεί μπροστά στις ομόθυμες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας -τόσο των φοιτητών όσο και των ακαδημαϊκών.

Εξακολουθεί η αστυνομική παρουσία

Στο μεταξύ, μήνυση που υπέβαλε κατά του Α. Δράκου γνωστοποίησε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Π. Διαμαντής διά του συνηγόρου του Α. Τάτση, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο Δράκος «φωτογραφίζει» τον ίδιο ως «ηθικό αυτουργό» της εναντίον του επίθεσης. Ο Α. Τάτσης ζήτησε τη σύλληψη του Δράκου με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ έκανε λόγο για περίπτωση κρατικής διαφθοράς και αναλγησίας.

Στην ΑΣΟΕΕ επικρατούσε ένταση μέχρι αργά το βράδυ, με την αστυνομία να συνεχίζει την προκλητική παρουσία της έξω από το κτήριο και τις φοιτητικές παρατάξεις να πνέουν μένεα κατά του πρύτανη του πανεπιστημίου Δ. Μπουραντώνη για τη διαχείριση της κατάστασης...

Γιάννης Ανδρουλιδάκης

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου