Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2022

Διπλά «χαστούκια» από Guardian στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «επιτελικό μπάχαλο» και την Abacus




«Στα μανταλάκια» κρεμά ο βρετανικός Guardian, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος σε άρθρο του για την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία, την εκθέτει διπλά: για το νέο φιάσκο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και για την χειραγώγηγη των ΜΜΕ με αφορμή την πρόσφατη δημοσκόπηση της Abacus.



Σε μια χώρα όπου τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα «χαϊδεύουν» τα αυτιά του πρωθυπουργού, και τρέχουν να προβάλουν δημοσκοπήσεις άγνωστων εταιρειών που σύμφωνα με αποκάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη, η μέτοχος της δημοσκοπικής Abacus φέρεται να γνωρίζει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Guardian κάνει «ρόμπα» την κυβέρνηση και αναδεικνύει την κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χιονιά, και τις σκηνές χάους που καταγράφονταν και ήταν ασυγχώρητες για κράτος μέλος της ΕΕ, όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Οι μετεωρολόγοι δεν λυπήθηκαν το Μαξίμου, συνεχίζει ο Guardian, σχολιάζοντας την πάγια πρακτική μετάθεσης ευθυνών στις καταστροφές που προκαλεί η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παραθέτει μάλιστα δήλωση του διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδου, που τονίζει ότι η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί λεπτομερώς και έγκαιρα, αλλά οι αξιωματούχοι αγνόησαν τις προγνώσεις. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία … σε αντίθεση με 20 χρόνια πριν, τώρα έχουμε τα εργαλεία και τις μεθόδους να προβλέψουμε επακριβώς τέτοια φαινόμενα και το


συγκεκριμένο προβλέφθηκε πάρα πολύ καλά. Για μία ακόμη φορά είδαμε το κράτος να διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες και αυτό είναι επικίνδυνο όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Ενώ, το άρθρο του Guardian καταλήγει στο τελευταίο δημοσκοπικό εύρημα που δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί επικοινωνιακό τρικ τα περί αποζημιώσεων σε όσους εγκλωβίστηκαν.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου