Τρίτη, Μαΐου 24, 2022

Αντί προσλήψεων, διώχνουν κόσμο από τον ΟΠΕΚΑ





Tο υπουργείο αρνείται να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων 21 επιστημόνων



Πέρα από κάθε λογική είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το κοινωνικό σύνολο, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρνείται να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων 21 επιστημόνων.

Υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις, π.χ. για έξοδα κηδείας, που οι δικαιούχοι χρειάστηκε να περιμένουν έως και οκτώ μήνες προκειμένου να λάβουν τα χρήματα που καταβάλλει ο οργανισμός, ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι καθυστερήσεις που αφορούν τις συντάξεις. Ο λόγος είναι ότι σε όλη τη διάρκεια των Μνημονίων δεν έγινε στον ΟΓΑ, μετεξέλιξη του οποίου είναι ο ΟΠΕΚΑ, ούτε μία πρόσληψη.

Στο αντίποδα, από το υπουργείο Εργασίας ολοένα και αυξάνονται οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον φορέα, οι οποίες, μάλιστα, αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ενδεικτικά, ο ΟΠΕΚΑ διαχειρίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρ. ΚΕΑ), το Επίδομα Παιδιού, τα Επιδόματα Αναπηρίας σε ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους, το Στεγαστικό Επίδομα (ενοικίου), το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και το Στεγαστικό Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, τα σχολικά γεύματα, αλλά και το Επίδομα Γέννησης μετά το 2020 και το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» μετά το 2021, καθώς και έκτακτα προγράμματα, όπως η ενίσχυση σε πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου