Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2022

«Γαλάζιες Σημαίες» κυματίζουν και φέτος στις παραλίες

 


Σε πέντε (5) οργανωμένες ακτές του Δήμου Θερμαϊκού ανεμίζει και φέτος το διεθνές σήμα ποιότητας για τη θάλασσα, η Γαλάζια Σημαία.

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστου Βογιατζή, έγινε έπαρση των Σημαιών στα σημεία: Αγία Τριάδα/ΠΙΚΠΑ, Νέοι Επιβάτες, 3) Περαία/Κοχύλι, 4) Περαία/Πλατεία Μνήμης, Μηχανιώνα/Τουμπαρλί.

Η Γαλάζια Σημαία είναι πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης, ένα πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος με δύο στόχους: τη συνετή αειφορική διαχείριση του παράκτιου χώρου, τόσο στη βραβευόμενη ακτή όσο και γύρω από αυτήν, και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης επισκεπτών, προσωπικού και τοπικής κοινωνίας μέσα από την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.

Μια ακτή, ωστόσο, για να είναι υποψήφια για Γαλάζια Σημαία πρέπει να υποβάλει ιστορικό, τουλάχιστον, 20 δειγματοληψιών που επιβεβαιώνουν την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ποιότητα νερών σε βάθος χρόνου. Τα υπόλοιπα κριτήρια αφορούν την καθαριότητα και οργάνωση της ακτής, τις εγκαταστάσεις υγιεινής, την πληροφόρηση του κοινού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την ασφάλεια επισκεπτών και λουόμενων, τις υπηρεσίες για ΑΜΕΑ, τον ναυαγοσωστικό εξοπλισμό, την προστασία της φύσης στο χώρο της ακτής και γύρω από αυτήν.

«Για άλλη μία χρονιά οι ακτές μας βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία και είμαι χαρούμενος που και φέτος ο Δήμος μας θα προτιμηθεί από δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, και όχι μόνο, ως ο πιο κοντινός, αυθημερόν, προορισμός. Βέβαια, υπάρχει και ο Ποταμός της Επανομής, άλλη μία υπεραξία του παραλιακού μετώπου μας που διαθέτει, επίσης, εξαιρετική ποιότητα νερών, χωρίς να είναι βραβευμένος, αφού η ύπαρξη υγροβιότοπου στην περιοχή, απαιτεί ακόμη πιο αυξημένη ευαισθησία για την προστατευόμενη περιοχή NATURA, κυρίως, από τους ιδιώτες και τους μεμονωμένους επισκέπτες. Παρ’ αυτά, άφοβα μπορούν όλοι να επισκέπτονται και εκείνη την περιοχή διότι, όπως γνωρίζετε εδώ και χρόνια, είναι απολύτως ασφαλής όπως και οι άλλες», επισημαίνει εμφαντικά ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου