Κυριακή, Ιουνίου 26, 2022

Ο πρώην πρέσβης Γερμανίας στην Αθήνα & νυν σύμβουλος του Σόλτς…αποκαλύπτει πως μας χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί με την κυκλική παράδοση BMP-1 & Marder


Ο πρώην πρέσβης του Βερολίνου στην Αθήνα και νυν σύμβουλος του καγκελαρίου Σολτς, Jens Plötner (Γιενς Πλέτνερ), αποκάλυψε στην ουσία το σχέδιο της Καγκελαρίας και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Putins Man Advisor to the Chancellor of Germany

Μιλώντας πριν λίγες ημέρες, σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης «Γερμανική Εταιρία Εξωτερικής Πολιτικής» (DGAP) τόνισε το εξής: ο Γενς Πλέτνερ παραπονέθηκε αστειευόμενος ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν υπερβολική προσοχή στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και δεν σκέφτηκαν πώς θα χτίσει το Βερολίνο σχέσεις με τη Μόσχα στο μέλλον.

«Είκοσι Marder (γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα  που ζήτησε το Κίεβο από το Βερολίνο) μπορούν να γεμίσουν πολλές σελίδες εφημερίδων, αλλά υπάρχουν λιγότερα άρθρα για το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις μας με τη Ρωσία στο μέλλον», είπε.

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι ο Πλέτνερ φέρεται ότι είναι ο εμπνευστής της κυκλικής ανταλλαγής τεθωρακισμένων (BMP-1 & Marder) με την Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει η Γερμανία να επιδεινώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία στέλνοντας απευθείας τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου