Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2022

ΗΠΑ: 4.000 σκυλιά beagle σώθηκαν από πειράματα και τώρα αναζητούν σπίτι – Πολλά δεν είχαν δεχθεί ούτε ένα χάδι ΒΙΝΤΕΟ

Σχεδόν 4.000 σκυλιά beagle αναζητούν… 4.000 σπίτια μετά από μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης σκύλων που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ. Τα σκυλάκια εκτρέφονταν σε μια εγκατάσταση στη Βιρτζίνια, η οποία τα πωλούσε σε εργαστήρια για πειράματα φαρμάκων.

Η μονάδα εκτροφής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις κακοποίησης ζώων. Κατά την διαδικασία επιθεώρησης διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα χαριτωμένα σκυλάκια beagle θανατώνονταν αντί να λαμβάνουν κτηνιατρική περίθαλψη για παθήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν.


Επίσης, η τροφή τους περιείχε σκουλήκια, μούχλα και περιττώματα, ενώ σε ορισμένες θηλάζουσες σκυλίτσες δεν έδιναν τίποτα να φάνε. Σε άλλη περίπτωση, 25 κουτάβια πέθαναν από την έκθεση στο κρύο.

Δείτε βίντεο:


Το εκτροφείο έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων, και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την αποστολή υιοθεσίας των σκυλιών από φιλόξενες οικογένειες. Οι φιλοζωικές οργανώσεις επανένταξης λένε ότι πολλά από τα ζώα παρουσιάζουν σημάδια τραυματισμού, ενώ ορισμένα από τα κουτάβια δεν είχαν δεχθεί ποτέ ούτε ένα χάδι, ούτε ήξεραν πώς να παίζουν.

Ορισμένα από τα σκυλιά έχουν ήδη βρει σπίτι, συμπεριλαμβανομένων 200 που μεταφέρθηκαν στη νότια Καλιφόρνια.

Δείτε βίντεο:

«Τέσσερις χιλιάδες είναι ένας μεγάλος αριθμός», αναγνώρισε η επικεφαλής της Humane Society Κίτι Μπλοκ. «Και θα χρειαστούμε 60 ημέρες για να βγάλουμε έξω όλα αυτά τα ζώα και να συντονιστούμε με καταφύγια και συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα, για να δώσουμε αυτά τα σκυλιά τελικά σε σπίτια που θα τα αγαπούν για πάντα», δήλωσε στο Reuters.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, δήλωσε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα ενός πολυετούς αγώνα. «Μπορώ να βεβαιώσω πόσο υπέροχα είναι αυτά τα σκυλιά γιατί έχω δύο από αυτά», δήλωσε στο Reuters. «Αγόρασα δύο από αυτά τα μπιγκλ της Envigo το 2020 και το 2021… Αυτά τα beagles τα αγόρασα επειδή δεν ήθελα να κάνουν πειράματα πάνω τους. Και τώρα ξέρω ότι ούτε τα αδέρφια τους δεν θα γίνουν αντικείμενα πειραμάτων», πρόσθεσε. 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από BBC και Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου