Δευτέρα, Αυγούστου 15, 2022

Donald Trump: Στην επιδρομή του FBI του Mar-a-Lago μου έκλεψαν τα τρία διαβατήρια (το ένα είχε λήξει). Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη θέση. Υπάρχει τρομερός θυμός -Πρόκειται για επίθεση εναντίον ενός πολιτικού αντιπάλου σε επίπεδο που δεν έχει ξαναδεί στη χώρα μας






Οπρώην πρόεδρος Trump είπε ότι το FBI κατέσχεσε τρία από τα διαβατήριά του κατά την επιδρομή του στο Mar-a-Lago την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας την άνευ προηγουμένου έρευνα «επίθεση».

“Ουάου! Στην επιδρομή του FBI του Mar-a-Lago, μου έκλεψαν τα τρία διαβατήρια (το ένα είχε λήξει), μαζί με όλα τα άλλα”, έγραψε ο Trump στον λογαριασμό του στο TRUTH Social.

«Πρόκειται για επίθεση εναντίον ενός πολιτικού αντιπάλου σε επίπεδο που δεν έχει ξαναδεί στη χώρα μας».


Και πρόσθεσε: «Τρίτος Κόσμος!»

Το FBI διεξήγαγε ένταλμα έρευνας στην ιδιωτική κατοικία του πρώην προέδρου στο Palm Beach της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο πράκτορες κατέσχεσαν απόρρητα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που χαρακτηρίστηκαν ως άκρως απόρρητα.


Ο Trump αμφισβητεί την ταξινόμηση αυτών των αρχείων, λέγοντας ότι τα αρχεία έχουν αποχαρακτηριστεί.

Πηγές που γνωρίζουν την έρευνα είπαν στο Fox News Digital το Σαββατοκύριακο ότι το FBI κατέσχεσε επίσης κουτιά που περιείχαν αρχεία που καλύπτονταν από το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη και ενδεχομένως εκτελεστικό προνόμιο κατά τη διάρκεια της επιδρομής του.

Πηγές που γνωρίζουν την έρευνα είπαν στο Fox News το Σάββατο ότι η ομάδα του πρώην προέδρου ενημερώθηκε ότι κουτιά με τις ετικέτες A-14, A-26, A-43, A-13, A-33 και ένα σύνολο εγγράφων—όλα φαίνονται στον τελικό σελίδα της αποσφράγισης απόδειξης ιδιοκτησίας του FBI —περιείχε πληροφορίες που καλύπτονταν από το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη.


Το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη αναφέρεται σε ένα νομικό προνόμιο που διατηρεί εμπιστευτικές τις επικοινωνίες μεταξύ δικηγόρου και πελάτη του.

Πηγές είπαν στο Fox News Digital ότι ορισμένα αρχεία θα μπορούσαν να καλύπτονται από εκτελεστικό προνόμιο, το οποίο δίνει στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και σε άλλους αξιωματούχους της εκτελεστικής εξουσίας την εξουσία να αποκρύπτουν ορισμένες ευαίσθητες μορφές συμβουλών και διαβουλεύσεων μεταξύ του προέδρου και των ανώτερων συμβούλων.

Δεν είναι σαφές, σε αυτό το σημείο, εάν τα αρχεία περιλαμβάνουν επικοινωνίες μεταξύ του πρώην προέδρου και των ιδιωτικών δικηγόρων του, συμβούλου του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump ή συνδυασμό.

Πηγές είπαν στο Fox News ότι, λόγω του προνομίου δικηγόρου-πελάτη, η ομάδα του Trump ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη θέση τους σχετικά με το αν θα υποστήριζαν έναν τρίτο, ανεξάρτητο ειδικό πλοίαρχο για να εξετάσει αυτά τα αρχεία, αλλά πηγές είπαν στο Fox News ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ειδοποίησε την ομάδα του Trump ότι θα αντιταχθούν σε αυτό το αίτημα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σύμφωνα με την απόδειξη ιδιοκτησίας, την οποία αποσφράγισε ο δικαστής των ΗΠΑ Bruce Reinhart την Παρασκευή, μαζί με το ένταλμα έρευνας, οι πράκτορες του FBI πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα από τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός σετ εγγράφων με τη σήμανση “Διάφορα διαβαθμισμένα/TS/SCI έγγραφα” που αναφέρεται σε άκρως απόρρητες/ευαίσθητες διαμερισματικές πληροφορίες.

Τα αρχεία που καλύπτονται από αυτό το επίπεδο διαβάθμισης της κυβέρνησης θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν ανθρώπινη νοημοσύνη και πληροφορίες που, εάν αποκαλυφθούν, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων εθνών, καθώς και τη ζωή των υπαλλήλων πληροφοριών στο εξωτερικό. Ωστόσο, η ταξινόμηση περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες εθνικής ασφάλειας που σχετίζονται με τις καθημερινές λειτουργίες του προέδρου.

Η απόδειξη ιδιοκτησίας δείχνει επίσης ότι οι πράκτορες του FBI συνέλεξαν τέσσερα σετ άκρως απόρρητων εγγράφων, τρία σετ μυστικών εγγράφων και τρία σετ εμπιστευτικών εγγράφων.

Η απόδειξη ιδιοκτησίας δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με κανένα από αυτά τα αρχεία.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης ένα “δερματόδετο κουτί εγγράφων”, βιβλιοδεσίες φωτογραφιών, χειρόγραφες σημειώσεις, διάφορα έγγραφα, διάφορα άκρως απόρρητα έγγραφα, διάφορα εμπιστευτικά έγγραφα και άλλα αρχεία.

Ο ισχυρισμός περί «συλλογής, μετάδοσης ή απώλειας αμυντικών πληροφοριών» εμπίπτει στον νόμο περί κατασκοπείας.

Ο πρώην πρόεδρος και η ομάδα του, ωστόσο, αμφισβητούν τη διαβάθμιση και λένε ότι πιστεύουν ότι οι πληροφορίες και τα αρχεία έχουν αποχαρακτηριστεί.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης στο Fox News Digital Monday, ο Trump είπε ότι ζήτησε από τους εκπροσώπους του να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να προσφέρουν βοήθεια εν μέσω οργής για την άνευ προηγουμένου επιδρομή του FBI.

“Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη θέση. Υπάρχει τρομερός θυμός, όπως δεν έχω ξαναδεί, για όλες τις απάτες και αυτή τη νέα – χρόνια απάτες και κυνήγι μαγισσών και τώρα αυτό”, είπε ο Trump.

«Εάν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, εγώ και ο λαός μου θα είμαστε σίγουρα πρόθυμοι να το κάνουμε», είπε ο Trump.

«Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια εποχή όπου οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποιήθηκαν για να εισβάλουν στο σπίτι ενός πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και υπάρχει τρομερός θυμός στη χώρα—σε επίπεδο που δεν έχει ξαναδεί, εκτός από σε πολύ επικίνδυνες στιγμές», είπε ο Trump.

«Νομίζω ότι θα ήθελαν το ίδιο πράγμα – δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε ο Trump.

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή για τη χώρα μας».

Και πρόσθεσε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου