Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022

Στ. Κοντονής και Μπ. Παπαδημητρίου υπέρ Ανδρουλάκη γιατί προειδοποιεί για «δημοσιονομικό εκτροχιασμό»!




Μήπως θα πρέπει …να το προσέξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Σταύρος Κοντονής και Μπάμπης Παπαδημητρίου, με άρθρα τους στην εφημερίδα «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου εκθειάζουν τον Νίκο.... Ανδρουλάκη για τις δηλώσεις του περί κινδύνου δημοσιονομικού εκτροχιασμού! Ποιες δηλώσεις; Είχε πει πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Ο δημοσονομικός εκτροχιασμός των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι επικίνδυνος για τη σταθερότητα. Αυτοί είναι ο πραγματικός κίνδυνος».


- Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του: «Μπορεί το κόμμα του Ν. Ανδρουλάκη, αν και είχε τη δυνατότητα, να μην κατάφερε να αναδιατάξει άμεσα τον χώρο της προοδευτικής παράταξης, όμως θα πρέπει να πιστωθεί σε αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό η προσπάθειά του να συγκρουστεί με τον λαϊκισμό, την παροχολογία και τις εύκολες λύσεις. Ιδίως αν λάβουμε υπ' όψιν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν κατά το πρόσφατο παρελθόν ο κύριος φορέας του λαϊκισμού και της πολιτικής των δανεικών, που μαζί με την άνευ προηγουμένου διαφθορά οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, θα πρέπει ο προγραμματικός λόγος του Ν. Ανδρουλάκη να μην περάσει απαρατήρητος». Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, με το άρθρο του αυτό, επιβεβαιώνει το φλερτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό – τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία, όπως και συγκεκριμένα συμφέροντα, του έχουν ψάλει τόσα που είναι δύσκολο να επισημοποιηθεί η μετατόπισή του!

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής της Ν.Δ., επίσης επαινεί τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις παραπάνω δηλώσεις του. Αν και βουλευτής της Ν.Δ., εναντίον και της οποίας στρέφονται οι συγκεκριμένες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει πως επικροτεί τις δηλώσεις Ανδρουλάκη, παραδέχεται δηλαδή πως υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού της χώρας από την πολιτική Μητσοτάκη!

ADVERTISING


«Προσοχή, επικροτώ απολύτως την επισήμανση του κινδύνου περί δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Έχασε όμως μια καλή ευκαιρία ο κ. Ανδρουλάκης να διαχωρίσει τη θέση του από τις "Σειρήνες" της δήθεν προοδευτικής συμμαχίας που θέλει να τον δέσει στο κατάρτι του αυθεντικού λαϊκισμού. Εκείνου της "δεύτερης φοράς" Αριστεράς. Δύσκολη δουλειά το εκλογικό recover», σημειώνει ο βουλευτής της Ν.Δ. στο άρθρο του με τον ενδεικτικό τίτλο «Ο κ. Ανδρουλάκης ως δημοσιονομικός ιέραξ». Με άλλα λόγια, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη αφού εκφράζει θέσεις ως «δημοσιονομικός ιέραξ» να κάνει και το άλλο βήμα για να είναι…συνεπής, να αποκηρύξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται ο …Αλέξης, αλλά ο Κυριάκος, ουσιαστικά τον καλεί να συμπορευτεί με τις …υγιείς κυβερνητικές δηλώσεις, που είναι …συνεπείς κατά του δημοσιονομικού εκτροχιασμού!

Μήπως θα πρέπει να τα προσέξει αυτά ο Νίκος Ανδρουλάκης; Λέμε τώρα, μήπως;


ΥΓ: Εφόσον κινδυνεύει η χώρα με εκτροχιασμό, γιατί το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει μέτρα που κοστίζουν περισσότερο από αυτά του πρωθυπουργού; Αν δεν είναι έτσι, ας καταγγείλει τον Μητσοτάκη ότι δίνει πολλά – λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ποτέ κανέναν!

Β. Σκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου