Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2022

Λειτουργούν με όρους μαφίας...

 




Απορία το έχω. Αυτή η Ούρσουλα-Φον-Ντερ-πως-τη-λένε γιατί δεν έφαγε την Τετάρτη το βράδυ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά προτίμησε να γυρίσει σπίτι της (και προφανώς να φάει μόνη της) αφήνοντας τον πρωθυπουργό (μας) αμανάτι; Τζάμπα και οι ανακοινώσεις δηλαδή του πρωθυπουργού (μας) για το δείπνο που θα είχαν οι δυο τους και θα έλεγαν τόσα πολλά, σημαντικά κι ενδιαφέροντα...

Νομίζω πως πρέπει να βγουν τα «Νέα» και να γράψουν πρωτοσέλιδα «Ούρσουλα-Φον-Νερ-πως-τη-λένε τέλος» και να καθαρίσουν την κατάσταση. Οπως το έκαναν χθες με τις υποκλοπές και το μνημειώδες πρωτοσέλιδο με τίτλο «Υποκλοπές τέλος». Δεν πά' να γράφουν ο Guardian και οι New York Times, το Spiegel και η Liberation, έρχονται τα «Νέα» να μας πουν «Υποκλοπές τέλος». Αυτό ακριβώς σημαίνει ερευνητική δημοσιογραφία, να σκάει ένα ελληνικό Watergate και οι εγχώριο δημοσιογράφοι να προσπαθούν πάση θυσία να το κουκουλώσουν.

Εδώ έφτασαν στο σημείο να πουν «Λύτρας τέλος». Οι άνθρωποι στην κυβέρνηση και ιδίως στο μέγαρο Μαξίμου λειτουργούν με όρους μαφίας. Δημοσίευσε ο καθηγητής Λύτρας (ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός;) μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τους νεκρούς της πανδημίας, τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, και έσπευσαν αμέσως 1ον) να τον αποδομήσουν και να τον διαβάλουν ως επιστήμονα και 2ον) να του κόψουν την πρόσβαση στα δεδομένα του ΕΟΔΥ. Τους ενόχλησε μια έρευνα και τιμώρησαν τον επιστήμονα με αντίποινα. Είναι κι εκδικητικοί.
Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι το «Μητσοτάκης τέλος». Δεν είμαι όμως πολύ αισιόδοξος. Θα κάνουν οτιδήποτε, νόμιμο και παράνομο, για να μη χάσουν την εξουσία. Είναι επικίνδυνοι.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου