Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022

Ο Τσελέντης που ψάχνει συντροφιά στις αϋπνίες του...

 



...κι ο σεισμολόγος που φοβόταν την οδήγηση της γυναίκας του...

Ο Άκης Τσελέντης θεωρεί ότι «ασφαλής πολίτης» είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Γι' αυτό, εξήγησε (στον πολίτη...) την αλήθεια για τις Αλκυονίδες και τον μεγάλο σεισμό που περιμένει να δώσει το ρήγμα της. Σημασία, όμως, δεν έχει μόνο το... τι λες αλλά και πώς το λες. 

Ιδιαίτερα αν είσαι προβεβλημένο πρόσωπο και απευθύνεσαι με δημόσιο λόγο σε ένα μεγάλο κοινό ανθρώπων με διαφορετική ψυχολογία, διαφορετική κατανόηση των λεγομένων, διαφορετική

αντοχή στον τρόμο. Γιατί είναι τρόμος να ακούς από έναν επιστήμονα, έναν σεισμολόγο, ότι έχει χάσει το ύπνο του με τις Αλκυονίδες. Για τις οποίες μας έχουν ξαναπεί –από χρόνια αυτό– ότι περιμένουμε να χτυπήσουν πάλι όπως το '81. Και μας το είπαν με απλό λόγο, χωρίς σπέρματα πανικού. 

Και χωρίς να έχουν χάσει εκείνοι που προειδοποιούσαν τον ύπνο τους.
Πριν από χρόνια, νομίζουμε σε εκείνη τη σεισμική διέγερση της 10ετίας του '80, ή λίγο αργότερα, κορυφαίος σεισμολόγος που δεν ζει πια, είχε δηλώσει ότι δεν φοβάται τους σεισμούς. 

«Περισσότερο φοβάμαι όταν οδηγεί η γυναίκα μου», αστειευόμενος. Σήμερα ακούγεται σεξιστικό, τότε έμοιαζε  με αγαθό αστειάκι. Δεν εξετάζουμε αν ήταν έξυπνο ή όχι. Αλλά είχε μια μεταδοτική ηρεμία. 

Αντίθετα με τη δήλωση Τσελέντη, ο οποίος λες και ψάχνει συντροφιά στις αϋπνίες του. Τις οποίες πρέπει να έχει κολλήσει σε πολύ κόσμο με τα περί χαμένου ύπνου...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου