Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

«Στηρίζετε τον πόλεμο και τις δολοφονίες»...

 



Απασφάλισε ο Ζελένσκι κατά ΔΟΕ...

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) εξαπέλυσε η Ουκρανία, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για την πιθανή συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών ως «ουδέτερων» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Ο... Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι είχε εκφράσει την ενόχλησή του την περασμένη εβδομάδα για τα διαφαινόμενα σχέδια της ΔΟΕ, κατηγορώντας την Επιτροπή για «υποκρισία» και καλώντας τον επικεφαλής της, Γερμανό Τόμας Μπαχ, να επισκεφθεί το Μπαχμούτ, ένα από τα πιο «καυτά» σημεία στον πόλεμο με τη Ρωσία. Επίσης, ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού Βαντίμ Γκουτζάιτ απείλησε να μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα, το Κίεβο προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καθώς δεν δίστασε να κατηγορήσει τη ΔΟΕ πως «υποστηρίζει τον πόλεμο» στην Ουκρανία και πως χαίρεται να βλέπει τη Ρωσία να καταστρέφει την Ουκρανία. 


Συγκεκριμένα, ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος τoυ Ζελένσκι, ανάρτησε στο Twitter πως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή «υποστηρίζει τον πόλεμο, τις δολοφονίες και την καταστροφή. Η ΔΟΕ παρακολουθεί με χαρά τη Ρωσία να καταστρέφει την Ουκρανία και στη συνέχεια προσφέρει στη Ρωσία μια πλατφόρμα για την προώθηση της γενοκτονίας των Ουκρανών».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΔΟΕ, ο Ποντόλιακ ρώτησε: «Είναι προφανές ότι τα χρήματα που αγοράζουν την Ολυμπιακή υποκρισία δεν μυρίζουν ουκρανικό αίμα. Δεν είναι αλήθεια, κύριε Μπαχ;».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΔΟΕ εξέτασε έναν οδικό χάρτη για την επιστροφή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στους Αγώνες, κάτω από ουδέτερη σημαία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν «ενεργά υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία». Σύμφωνα με την Επιτροπή, «κανένας αθλητής δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από τους αγώνες με βάση το διαβατήριό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου