Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Δημοσκόπηση MRB: Πώς θα ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι - Εκπλήξεις και ανατροπές

Το 86,2% των αναποφάσιστων θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια, το 81,8% τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και το 48,3% τις υποκλοπές.Η δημοσκόπηση της MRB.


Εκπλήξεις και ανατροπές φέρνει η νέα δημοσκόπηση της MRB αποτυπώνοντας τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι. Όπως φαίνεται θα πάνε στην κάλπη ψηφίζοντας με κριτήρια όπως η Ακρίβεια, η διαχείριση του δημοσίου χρήματος, η Εγκληματικότητα και οι Υποκλοπές. Είναι προφανές ότι αυτή η ατζέντα των αναποφάσιστων κάθε άλλο παρά φιλική είναι προς την κυβερνητική πολιτική. Επί πρόσθετα αν λάβουμε υπόψη ακόμη ένα εύρημα από την δημοσκόπηση της MRB.... περίπου 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα για την στήριξη των νοικοκυριών από αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας.


Ειδικότερα, κρίσιμη για το που θα γείρει η πλάστιγγα της εκλογικής αναμέτρησης είναι η απόφαση των αναποφάσιστων συνεπώς εξόχως ενδιαφέρονται είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB για το Open σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία τελικά θα ψηφίσουν.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της MRB το 86,2% θα ψηφίσει με κριτήριο την ακρίβεια, σε ποσοστό 81,8% με κριτήριο τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σε ποσοστό 74,3% με κριτήριο την εγκληματικότητα, σε ποσοστό 68,3% με κριτήριο τα ελληνοτουρκικά και σε ποσοστό 48,3% με κριτήριο τις υποκλοπές.Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως οι αναποφάσιστοι θεωρούν την κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων.

Ειδικότερα, οι αναποφάσιστοι εκτιμούν σε ποσοστό 68,5% πως η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, ενώ το 15% απάντησε πως έλαβε τα μέτρα που της επιτρέπουν τα δημοσιονομικά. Μάλιστα, καταγράφεται και ένα 5,1% που θεωρεί ότι τα μέτρα ήταν περισσότερο γενναιόδωρα από όσο έπρεπε.
Τι κυβέρνηση προτιμούν οι αναποφάσιστοι

Ενδιαφέρουσα είναι οι οπτική για την περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση ούτε στις πρώτες, ούτε σε δεύτερες εκλογές.


Τότε το 20,1% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 15,2% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 9,6% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μικρότερα κόμματα της Αριστεράς και το 6,6% κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα της Δεξιάς.Σημειώνεται πως σε ποσοστό 25% οι αναποφάσιστοι θέλουν οικουμενική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, σε ποσοστό 12% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 6,6% κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και σε ποσοστό 6% κυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου