Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφερε αναβολές και στα πρωθυπουργικά σχέδια – Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια





Στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να κλείσουν οι εκκρεμότητες των ψηφοδελτίων μέχρι τέλος του μήνα


Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επηρέασε και την πολιτική ζωή και άλλαξε τα σχέδια του πρωθυπουργού.

Αναβάλλονται σήμερα οι προγραμματισμένες εργασίες της Βουλής η οποία θα παραμείνει κλειστή λογω του χιονιά που πλήττει και την Αθήνα.


Μάλιστα σήμερα θα διεξαγόταν η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», στην οποία υπήρχε η πιθανότητα να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναβλήθηκε και η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κοζάνη και την Καστοριά λόγω της κακοκαιρίας και επαναπρογραμματίστηκε για το διήμερο 13 και 14 Φεβρουαρίου.



Από την άλλη δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας και στο Μέγαρο Μαξίμου για να οριστικοποιηθούν τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Μπρατάκος και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης έχουν ολοκληρώσει σχεδόν τις λίστες και περιμένουν την τελική έγκριση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις. Η τελική έγκριση θα δοθεί από τον Πρωθυπουργό και είναι αυτή που απομένει για να κλείσει το παζλ.

Αυτό που απομένει επίσης είναι και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για το οποίο ασχολείται προσωπικά ο πρωθυπουργός και αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αλλάξει άρδην το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με την πιθανότητα να κρατηθεί σε αυτό μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Στόχος είναι να απαρτιστεί με άτομα ευρείας αποδοχής.


Πάντως στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να κλείσουν οι εκκρεμότητες των ψηφοδελτίων μέχρι τέλος του μήνα, καθώς όλοι εργάζονται με χρονικό ορίζοντα να στηθούν οι πρώτες κάλπες στις 9 Απριλίου. Βασικό σχέδιο είναι να ανακοινώνονται τμηματικά.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου με πιθανότερη ημερομηνία στις 10 Μαρτίου θα προκηρύξει τις εκλογές και άρα όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου