Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2023

Η κοντή μνήμη της Ντόρας





Η μνήμη της είναι κοντή, αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις, αυτά δεν παραγράφονται.


Μάλλον εκτός κλίματος βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη. Ιδίως από τη στιγμή που έγινε ευρέως γνωστή η παρακολούθηση της ιδίας και των παιδιών της. Όπως την είχε άλλωστε επιβεβαιώσει, με έξωθεν τεχνική συνδρομή.


Στον βαθμό που υπάρχει ενδοοικογενειακή παράμετρος, η σαπουνόπερα στην οποία πρωταγωνιστούν τα μέλη των δυο οικογενειών- της δικής της και του Κυριάκου- μπαίνει σε φάση οξύτητας.

Στο δημόσιο χώρο ,προσπαθώντας να στιγματίσει- ή να αναδείξεις; - κάποιους χαρακτηρισμούς για τον αδελφό της στη Βουλή, είπε : «Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός, αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης;».


Έλα ντε. Όταν ο πατέρας της υποδείκνυε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν και έστελνε στην αστυνομία ξημερώματα στα σπίτι συνεργατών του, ήταν δυνατόν;

Τις υποκλοπές τις βρίσκει «ουσιαστικό πρόβλημα». Κάτι ξέρει από την εποχή που καταγγέλθηκε ότι με τον πατέρα της και τον στρατηγό Γρυλλάκη, άκουγαν πολιτικούς αντιπάλους και φίλους με τις «συνακροάσεις» που έστηνε ο Μαυρίκης από τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.


Η μνήμη της είναι κοντή, αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις, αυτά δεν παραγράφονται. Όπως έγραψε ο μεγάλος Αλεξανδρινός: «Ετσι που τη ζωή σου χάλασες στην κώχη, ετούτη τη μικρή, σ όλη τη Γη τη ρήμαξες…».

Γ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου