Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023

Από υποκλοπές είμαστε κομπλέ...

 



Παράπονο δεν έχουμε. Όλες οι εταιρείες που συνδέονται με περιπτώσεις υποκλοπών επιδεικνύουν ιδιαίτερη αδυναμία στη χώρα μας. Θα μπορούσαμε να πούμε «βρείτε κάποιον να σας αγαπά όπως οι υποκλοπές την Ελλάδα» ή «όλες οι εταιρείες υποκλοπών συνιστούν Ελλάδα». 

Έχουμε και λέμε. Επί Μητσοτάκη στη χώρα μας... έχουμε δει τεκμηριωμένα τη δράση των εξής εταιρειών: Palantir, Intellexa (Predator και συνεργασία με ΕΥΠ), Majoritas και Team Jorge. Δεν τις λες και λίγες.

Καλά όλα αυτά. Υπάρχουν κακοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν το κακό μας. Εμείς, όμως, τι κάνουμε; Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα, ούτε η Δικαιοσύνη. 

Εδώ, θα μου πεις, ο κωδικός 5046c -γνωστός και ως Κωστής Χατζηδάκης- στηρίζει με τα δύο χέρια τους ωτακουστές του. Οι τελευταίοι δε, αν έδειχναν τον ίδιο ζήλο με την περίπτωση των πλειστηριασμών, ίσως είχαμε κάποια εξέλιξη.

Στο Ευρωκοινοβούλιο η χώρα μας δυσφημίστηκε. Αλλά αυτό δεν είναι αποτέλεσμα των πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Εξάλλου, η αλήθεια δεν είναι δυσφήμιση. Αυτός που δημιουργεί την αλήθεια έχει και την υπαιτιότητα. Και αυτή βρίσκεται προς Μαξίμου μεριά. 

Στην τελική, δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας να γινόταν τόσο μεγάλη κουβέντα στην Ευρώπη για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Πρόσφατα, ένας άνθρωπος των Βρυξελλών μου είπε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τρεις κόκκινες γραμμές: τις ανόθευτες και καθαρές εκλογές, την ελευθερία του Τύπου και το Κράτος Δικαίου. Αν τις ξεπεράσεις, γίνεσαι αυτόματα παρίας της Ένωσης. Εδώ έχουν καταπατηθεί τα δύο τελευταία. Μην απορούμε λοιπόν αν μας αντιμετωπίζουν ως κατώτερη Δημοκρατία.

Από υποκλοπές είμαστε κομπλέ. Έχουμε και περίσσευμα να δώσουμε. Δημοκρατία και δικαιοσύνη παντού μας λείπουν. Είναι ανάγκη για τη χώρα και τους πολίτες της να τα εξασφαλίσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα...

Αντώνης Ραυτόπουλος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου