Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Η κρίση στο μυαλό του Μητσοτάκη...


Πέτρος Κατσάκος

Ο κόσμος συνεχίζει να απολαμβάνει την καυτή Μεσόγειο και θέλουν να έρθουν στη Μεσόγειο, και στην Ελλάδα συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γιατί τους αρέσει να περνούν χρόνο στην παραλία. Αν μη τι άλλο, θα έλεγα ότι η... κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία για εμάς να επεκτείνουμε την τουριστική μας περίοδο». 

Την παραπάνω απίστευτη δήλωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg και γέλασαν μαζί του μέχρι και οι πιγκουίνοι στα νησιά Γκαλαπάγκος. 

Γέλασε και συνάμα εξοργίστηκε και μια σειρά επιστημόνων με την τραγική δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, που δείχνει να μην νιώθει, να μην καταλαβαίνει και να μην αντιλαμβάνεται πως τις αγριότητες που έλεγαν κάποτε κάποιοι για την οικονομική κρίση, ότι μπορεί να γίνει ευκαιρία, εννοώντας τα αιμοδιψή τέρατα του καπιταλισμού και τους σύγχρονους μαυραγορίτες, δεν μπορεί να τις ξεστομίζει για την κλιματική κρίση.

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ευκαιρία ένα κατακερματισμένο από πυρκαγιές και πλημμύρες περιβάλλον, μέσα στο οποίο εκατομμύρια άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να έρθουν αντιμέτωποι με νέα κλιματολογικά και οικονομικά δεδομένα που θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα της ζωής τους.  

Δεν μπορεί με περισσή ευκολία ο πρωθυπουργός να αποδίδει στην κλιματική κρίση τη δική του ανικανότητα να προστατεύσει τη χώρα και ταυτόχρονα να βαφτίζει την κρίση ευκαιρία για τον τουρισμό. 

Δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται τη δραματική, όπως έχει διαμορφωθεί, κατάσταση με αυτούς τους ρηχούς και επιφανειακούς όρους και να γίνεται διεθνώς περίγελος, με ξένους και Έλληνες πανεπιστημιακούς να λοιδορούν και να καυτηριάζουν την επικίνδυνη ρηχότητα της σκέψης του.  

Γιατί κάποια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει και να μας πει αν στο μυαλό του η κλιματική κρίση είναι ευκαιρία ή είναι κάτι που ευθύνεται για την απώλεια ζωών ανθρώπων και ζώων, δασών και περιουσιών. Γιατί και τα δύο δεν είναι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου