Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2023

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα μπορεί να πεθάνει την επόμενη τριετία», λέει ιατροδικαστής «Βόμβα» από ιατροδικαστή στη δίκη Πισπιρίγκου. Όσα κατέθεσε η Ουρανία Δημακοπούλου.







 

 


Για το ενδεχόμενο να συνδέονται με κληρονομική πάθηση οι θάνατοι των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, μίλησε κατά τη δίκη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία βρέθηκε για τρίτη ημέρα στο βήμα του μάρτυρα.


Η ίδια, απέκλεισε για άλλη μία φορά ότι η Τζωρτζίνα πέθανε λόγω θανατηφόρας δόσης κεταμίνης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος των τριών κοριτσιών να συνδέεται με πιθανή κληρονομική νόσο της καρδιάς.

Μάλιστα, η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, υποστηρίζει ότι ακριβώς το ίδιο καρδιολογικό πρόβλημα αντιμετώπιζε και η κόρη της, Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.
 









«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει σήμερα 48% κλάσμα εξώθησης. Μέσα σε δύο χρόνια έχει χάσει 17% της λειτουργικότητας της καρδιάς της. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι μπορεί από την ίδια αιτία να πέθαναν και τα δυο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας.

«Όλη η οικογένεια και τα κορίτσια μπορεί να πάσχουν από αυτό. Πώς μπορούμε να έχουμε αποκλείσει όλα τα γονίδια και λέμε ότι δεν έχουν τίποτα». Μάλιστα η κα. Δημακοπούλου είπε ότι «ενδέχεται μέσα στην επόμενη τριετία η Ρ. Πισπιρίγκου να έχει πεθάνει από αυτή τη νόσο».


Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υποστήριξης κατηγορίας και υπεράσπισης:

- Δ. Καράμπελας: Λάβατε γνώση της δικογραφίας από την πλευρά της υπεράσπισης. Ήταν επιλεκτική ή λάβατε γνώση όλων των εγγράφων;

- Μάρτυρας: Ήμουν σε ένα διπλανό γραφείο από τον κ.Κούγια και βγαίνοντας μου είπε ότι θέλει να δω κάποια έγγραφα. Ήταν Δεκέμβριος του 2022. Μου έδωσε όλη τη δικογραφία και μέσα σε 2-3 μέρες είχα βγάλει συμπέρασμα.


- Δ.Καράμπελας: Δεν χρησιμοποιήθηκε καμία δόση κεταμίνης κατά τη διασωλήνωση λέει έγγραφο του «Παίδων». Πώς το εξηγείτε αυτό;

- Μάρτυρας: Στις 12/4 δόθηκε το έγγραφο, μετά το πόρισμα Ράικου. Όπως έλεγαν οι γιατροί ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ίδια λογική λένε ότι δεν έχουν δώσει κεταμίνη.

- Δ. Καράμπελας: Αμφισβητείτε δηλαδή το έγγραφο του «Παίδων»;


- Μάρτυρας: Ναι, ευθέως. Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Ό,τι έχει γίνει στο παιδί, έχει γίνει εν ζωή. Όλα αυτά δεν είναι ιατρική και ιατροδικαστική επιστήμη.

- Δ. Καράμπελας: Δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό;

- Μάρτυρας: Η κεταμίνη έχει δοθεί μετά τις 14:28 όταν η μητέρα δεν είναι μαζί με το παιδί.


- Δ. Καράμπελας: Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στη άποψη της κατηγορούμενης;

-Μάρτυρας: Κάνω εγώ υπεράσπιση στην κατηγορούμενη;

Έπειτα, ο Δ. Καράμπελας, ο οποίος εκπροσωπεί τον Μάνο Δασκαλάκη, κατέθεσε αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τους ιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων», που έδωσαν μάχη να κρατήσουν την Τζωρτζίνα στη ζωή, χωρίς συστυχώς να τα καταφέρουν.



Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, επιμένοντας στην τοξικολογική έκθεση του κ.Ράικου, με την μάρτυρα να επιμένει ότι η κεταμίνη που δόθηκε στο παιδί ήταν εντός θεραπευτικών πλαισίων.

- Αλ.Κούγιας: Ο κ.Μπουζιάνης έκανε τη δουλειά του σωστά;

- Μάρτυρας: Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε ναγίνει συμβούλιο.



- Αλ.Κούγιας: Έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται σε δηλητηρίαση απόκεταμίνη;

- Μάρτυρας: Πουθενά δεν έχει καταγραφεί δηλητηρίαση από κεταμίνη παγκοσμίως ειδικά σε παιδιά. Κανένας θάνατος. Και σε μεγαλύτερα άτομα μόνο σε συνάρτηση με άλλες ουσίες όπως π.χ. αλκοόλ.
«Όλεθρος για την κοινωνία τέτοια ιατροδικαστική έκθεση»

Η μάρτυρας εξαπέλησε αιχμές και κατά των ιατροδικαστών που συνυπέγραψαν την ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας, δηλαδή κατά του Ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και του Καθηγητή Τοξικολογίας κ. Νίκου Ράικου, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης σε δόσεις.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε τα αποτελέσματά του σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μια μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία, να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιο τρόπο, βρήκε το ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Είναι σα να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτέλεσμα την ίδια ημέρα», επεσήμανε η μάρτυρας ειδικών γνώσεων.

- Α. Κούγιας: Ο κ. Μπουζιάνης έκανε τη δουλειά του σωστά;

- Μάρτυρας: Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να ζητήσει ιατρικό συμβούλιο. Έχω πει για τον κ. Μπουζιάνη είναι ότι στο πόρισμα που βγάζει δε λέει ανθρωποκτονία, ενώ αν είναι ανθρωποκτονία θα πρέπει να αναφέρεται σε αυτή de facto.

Τέλος, σε ερωτήσεις που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια, αναφορικά με την κεταμίνη, η κ. Δημακοπούλου επανέλαβε ότι τα 6,5 mg που βρέθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας θεωρείται θεραπευτική συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου