Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023

ΣΥΡΙΖΑ προ και μετά Κασσελάκη: Έρχονται δημοσκοπήσεις που απεικονίζουν το νέο τοπίο Πώς οι μετρήσεις θα διαμορφώσουν τη νέα πολιτική κατάσταση - Φθορά της κυβέρνησης.






 
 


Να σας ενημερώσουμε πως στα μέσα της εβδομάδας ξεκινά κύκλος δημοσκοπήσεων που ερευνά τη νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά το δύσκολο καλοκαίρι για την κυβέρνηση και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Για την κυβέρνηση είναι δεδομένο πως υπάρχει φθορά και μάλιστα μεγάλη, έστω και αν οι ψηφοφόροι της δεν μετακινούνται σε άλλα κόμματα, αλλά στην «αδιευκρίνιστη ζώνη». Το ερώτημα είναι πόσο μεγάλη είναι η φθορά -και αυτό θα μας το δείξουν οι δημοσκοπήσεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, είναι δεδομένο πως με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη τα χαμόγελα επιστρέφουν, καθώς οι μετρήσεις θα δείξουν άνοδο στην πρόθεση ψήφου. Το ερώτημα και εδώ είναι πόση άνοδο θα εμφανίζει και, κυρίως, εάν τυχόν ανοδική τάση συνεχιστεί, καθώς και το ΠΑΣΟΚ είχε σημειώσει αύξηση των ποσοστών του τόσο με την Φώφη Γεννηματά όσο και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα και κυρίως στις εκλογές τα ποσοστά του έπεσαν στο μισό.
 








Αξίζει να σημειωθεί πως στη μέτρηση μεγάλου καναλιού που θα δει το φως της δημοσιότητας πιθανότατα την Πέμπτη έχει μετρηθεί η πρόθεση ψήφου την περασμένη εβδομάδα, προ ...Στέφανου δηλαδή, όσο και από την Δευτέρα το πρωί, μετά ...Στέφανου δηλαδή!

Έτσι θα γνωρίζουμε και τη διαφορά!


Β.Σκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου