Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2023

Ο Βόλος πνίγεται ξανά και ο Μπέος τα βάζει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη: «Φωνάξτε τον φλώρο να βοηθήσει» «Αυτόν τον φλώρο, φώναξέ τον. Πήγε να κάνει αρπαχτή και θα μας κρίνει αυτός!», λέει ο Αχιλλέας Μπέος.



EUROKINISSI - NDP

 

 

Την ώρα που ο Βόλος υποφέρει από το δεύτερο σφοδρό χτύπημα μιας κακοκαιρίας -η οποία μάλιστα δεν είναι ιστορική- ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος φαίνεται πως έκρινε ότι τις δύσκολες αυτές στιγμές είναι σκόπιμο να επιτεθεί για ακόμη μια φορά κατά του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Προφανώς θα έχει τους λόγους του.


Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο κ. Μπέος επιτέθηκε κατά του τραγουδιστή, φωνάζοντας τα εξής:

«Είμαστε όλοι έξω, πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας με ό,τι δυνάμεις έχουμε. Γι’ αυτό και την άλλη φορά που μου την έφερες, να σου πω να φωνάξεις αυτόν τον φλώρο τον Ιωαννίδη να έρθει να βοηθήσει. Άντε ντε! Που εμείς είμαστε 20 ώρες στον δρόμο».
 








«Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι το θέμα;», απάντησε ένας από τους συνεργάτες του Γιώργου Λιάγκα, χωρίς φυσικά ο δήμαρχος Βόλου να αλλάζει στάση.

«Αυτόν τον φλώρο, φώναξέ τον. Δεν είναι βρισιά η λέξη φλώρος. Άντε τώρα. Πήγε να κάνει αρπαχτή και θα μας κρίνει αυτός!», είπε ο κ. Μπέος.

 





Τι είχε πει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατά του Μπέου μετά το χτύπημα του «Daniel»

Αυτό όμως δεν είναι το πρώτο επεισόδιο της κόντρας μεταξύ του κ. Μπέου και του κ. Ιωαννίδη.

Λίγες ημέρες μετά το χτύπημα του «Daniel», ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από την λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, τους κατεστραμμένους δρόμους, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες - ο ανεκδιήγητος δήμαρχος - ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά - εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος – «ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!». Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ, μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από τη χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.

Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, που μετά από τις έντονες μέρες και νύχτες, είστε σήμερα εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε, καλή μοιρασιά αδέρφια».







Τα όσα είπε τότε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης προκάλεσαν τη δριμύτατη αντίδραση του δημάρχου Βόλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο, μιλάμε για τραγικό νούμερο. Δεν μου δείξατε πόσος κόσμος είναι στη συναυλία κι αν την έκανε αυτός και τι πεποιθήσεως είναι για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, όπως πήρανε αντίστοιχα καλλιτέχνες. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή. Ποιος κόσμος τον ακούει;.


Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων.

Για εσάς είναι καλός, για εμένα δεν είναι. Τι με πήρατε τώρα για τον Ιωαννίδη; Εμένα με πήρατε για να σε ενημερώσω για τα προβλήματα της πόλης μου. Ρε, με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Άσε αυτούς τους φλώρους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου