Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Τα σενάρια για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας - Σήμερα οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση Δια στόματος Παύλου Μαρινάκη ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα. Πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την οπαδική βία.





 


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου
 


Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και άλλα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.


Χθες, μία ημέρα μετά την ευρεία διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων υπουργών, στενών συνεργατών του πρωθυπουργού αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες διεργασίες, εν όψει των σημερινών ανακοινώσεων, με την κυβέρνηση να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «δεν πάει άλλο και ότι τα φαινόμενα οπαδικής βίας δεν μπορούν να γίνουν πλέον ανεκτά».

Μία πρόγευση των μέτρων που θα ανακοινώσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης για την πάταξη της οπαδικής βίας δόθηκε από τη χθεσινή δημοσιοποίηση της άτυπης ενημέρωσης της UEFA προς τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στα προσεχή παιχνίδια την ερχόμενη Πέμπτη ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.
 








Η είδηση διέρρευσε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ. Αλαφούζου, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ουσιαστικά προοιωνίζεται ότι η η UEFA είναι έτοιμη να δεχθεί αυτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία έτσι και αλλιώς ήταν σε ανοιχτή γραμμή το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν διαρρεύσει οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού. Στη σύσκεψη του Σαββάτου, ωστόσο υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, Σταύρου Παπασταύρου, του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκου, αλλά και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη καθώς και του Διοικητή της ΕΥΠ αναλύθηκαν τόσο τα εργαλεία του νομικού οπλοστασίου που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση όσο και τα πιθανά σενάρια αντίδρασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που προκρίθηκαν είναι τρία:

-Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν πιεστικά τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών, θεωρώντας ότι η ζωή τους είναι σε κίνδυνο. Αν ληφθεί τέτοια απόφαση, τότε η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

-Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Παρ ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς δεν πάει άλλο.


-Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου