Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2024

Επιχείρηση Ασπίδες: Η στιγμή του απόπλου της φρεγάτας Ύδρα για την Ερυθρά Θάλασσα (Βίντεο) Η φρεγάτα Ύδρα φεύγει από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα.



ΕΡΤ

 

 


Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας το βράδυ της Δευτέρας (26/2), με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», μετά το πράσινο φως του ΚΥΣΕΑ.

Ειδικότερα, η φρεγάτα «Ύδρα» θα σταθμεύσει για λίγες ώρες στον ναύσταθμο της Κρήτης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα της επιχείρησης «Ασπίδες».


Σκοπός της ευρωπαϊκής επιχείρησης είναι η προστασία εμπορικών πλοίων -πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα- που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, όπου υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν στόχος των ανταρτών Χούτι της Υεμένης.

Εκτός από την Ελλάδα, στην αποστολή συμμετέχουν και η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό, όπως και οι Γερμανία και Ιταλία με φρεγάτες. Το στρατηγείο στη Λάρισα έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».


Εικόνες και βίντεο από τον απόπλου:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου