Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2024

Νέες καταιγίδες στην Αθήνα: Μέχρι πότε θα βρέχει




 .


 

 


Βροχερός ο καιρός σήμερα στην Αθήνα, με τις καταιγίδες να συνεχίζονται και τις επόμενες ώρες στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, μετεωρολόγο του Action24, ο νέος γύρος βροχοπτώσεων θα έρθει μετά τις 8 το πρωί στην πρωτεύουσα. Τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο ισχυρά, όμως ικανά για να πλημμυρίσουν δρόμους.


Πάντως, περίπου στις 8 το πρωί βρέχει στα βόρεια αλλά και στα νότια προάστια.

Δείτε live την πορεία των καταιγίδων:




Όπως βλέπουμε στο γράφημα του windy καταιγίδες αναμένονται στην Αθήνα και προς το μεσημέρι - απόγευμα.


Σχετικά με την κακοκαιρία, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε στη σημερινή του πρόγνωση πως στον νομό Αττικής τις επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθεί μια αστάθεια η οποία θα έρθει από την περιοχή της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν ξανά βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ και στη συνέχεια.


Ο καιρός την Τρίτη

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα στα νοτιοανατολικά θα εξασθενήσουν και στα υπόλοιπα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου