Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Τέμπη: Τι αποκάλυψε ο υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό του ΟΣΕ

 


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις «συνομιλίες» του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

O υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό του ΟΣΕ μίλησε στο Open και αποκάλυψε ότι αντίγραφα με τα ηχητικά ντοκουμέντα έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.


«Εγώ εντολή πήρα από τον κύριο Κόνδυλα ο οποίος ήταν μαζί με τον κύριο Τερεζάκη και μου το ζητήσανε… Πρώτη, δύο και τρεις του μήνα φεύγανε συνέχεια αρχεία προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι από την πρώτη μέρα, πήρε ο κύριος Κόνδυλας και δύο του μήνα, τρεις πήρε και ο κύριος Στουρνάρας τα αρχεία» ανέφερε ο υπάλληλος του συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ, Νίκος Ηλιόπουλος.


Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα αντίγραφα των ηχητικών. «Τα αντίγραφα αυτά που βγαίνουν από εδώ βγαίνουν σε CD δεν μπορούν να πειραχτούν ούτε να κόψουμε κάποια συνομιλία στη μέση» ανέφερε.


Σύμφωνα με τον διευθυντή του κ. Ηλιόπουλου, Ζαχαρία Στουρνάρα, οι συνομιλίες δεν παραδόθηκαν στις αρχές σε CD αλλά σε στικάκι. «Ο κύριος Κόνδυλας επικοινώνησε με τον κύριο Ηλιόπουλο, πήρε τις καταγραφές σε φλασάκι (στικάκι) φτιάχτηκε συντάχτηκε το γράμμα, υπογράφτηκε από τον κύριο Κόνδυλα και τον κύριο Πατέρα και πήγε στην διεύθυνση αστυνομίας της Λάρισας. Νομίζω με δικό μας αυτοκίνητο το πήγε ο κύριος Κονδυλας στη Λάρισα» ανέφερε.

TwitterFacebookΑνταλλαγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου