Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Η εκκωφαντική αφωνία του Αρείου Πάγου, για τη μονταζιέρα στα Τέμπη Η απουσία του Αρείου Πάγου στην τραγωδία των Τεμπών. Γιατί σιωπά για την μονταζιέρα;



ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

 


Γράφει η Μαίρη Μπενέα
 


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, πριν από ένα μήνα και ταυτόχρονα, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, με έγγραφο της ζήτησε «την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής και κάθε καταγγελίας προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στις έρευνες για την πολύνεκρη τραγωδία».

Στο έγγραφο της, μάλιστα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπεραμυνόταν με κατηγορηματικότητα των μέχρι σήμερα δικαστικών ενεργειών σημειώνοντας ότι, είναι «αδιαμφισβήτητες οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών για διερεύνηση σε βάθος και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο τού ως άνω εγκλήματος μη φειδόμενες χρόνου και μόχθου».


Την περασμένη Κυριακή, παραμονή της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκάλυψε ότι, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αλλοιώθηκαν οι συνομιλίες του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, έγινε δηλαδή μοντάζ, προφανώς για να αναδειχθεί μόνο το ανθρώπινο λάθος και να αποκρυβούν οι ποινικές ευθύνες της Κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών.
Το θέμα προκάλεσε πολιτικό σεισμό και κατέληξε στη Βουλή, με τη μορφή της πρότασης δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στήριξε σύσσωμη η Αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, ούτε ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λάρισας, που χειρίζεται την ανάκριση, για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά ούτε και η Εισαγγελία Λάρισας κινήθηκαν ποινικά, για την αλλοίωση στις συνομιλίες του σταθμάρχη. Οπως ισχυρίστηκαν δικαστικές πηγές, στη δικογραφία για την πολύνεκρη τραγωδία, υπάρχουν οι αυθεντικές καταγραφές των συνομιλιών, χωρίς μοντάζ και επομένως δεν επηρεάζεται το έργο της ανάκρισης.
Επηρεάστηκε όμως ολόκληρη η χώρα και για την ακρίβεια παραπλανήθηκε σύσσωμη η κοινή γνώμη, για τις πραγματικές συνθήκες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού εγκλήματος, καθώς επιχειρήθηκε η συγκάλυψη τους.


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι έμπειρη νομικός. Το γεγονός ότι, έγινε παραπλάνηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης, μέσω της μονταζιέρας των συνομιλιών για τα Τέμπη, δεν συνιστά λόγο εισαγγελικής παρέμβασης;
Διαφορετικά, τι νόημα έχει το έγγραφο της, με το οποίο ζήτησε από τις Δικαστικές Αρχές Λάρισας, να μην μείνει τίποτα αναπάντητο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου