Παρασκευή, Μαρτίου 01, 2024

Κόκκαλης: Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας στους σιδηρόδρομους Την κατάθεση των κ.κ. Γενιδούνια, Τσαλίδη, Κατσιούλη ζητά ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη ζητά ο Βασίλης Κόκκαλης.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 
 


Τη σημασία κλήτευσης νέων μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη επισήμανε ο Βασίλης Κόκκαλης μετά την ανάγνωση της δικογραφίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, καθώς προκύπτει πως ο Κώστας Καραμανλής είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Από την ανάγνωση της δικογραφίας προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσης των ουσιωδών μαρτύρων, διότι προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων».


Αυτό δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», με αφορμή τη διάθεση, από σήμερα, στους βουλευτές του σχετικού υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι το συμπέρασμά του αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις ανώτερων στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ανακριτή Λάρισας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «θα αξιολογηθούν και θα προκύψουν».


«Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία, και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής να εξετάσουν μάρτυρες όπως οι κ.κ. Γενιδούνιας, Τσαλίδης, Κατσιούλης καθώς επίσης και ο κ. Τριαντόπουλος «για το δεύτερο έγκλημα, αυτό του μπαζώματος του τόπου του δυστυχήματος» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου