Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Έπαθαν «βέρτιγκο» για την «αρμένικη βίζιτα» Παπασταύρου και Μπρατάκου στο Π. Ψυχικό Ο Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε ως «παραπολιτικό μύθευμα» την αποκάλυψη του iEidiseis, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, ο Παύλος Μαρινάκης την επιβεβαίωσε.







Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
 


Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι Παύλος Μαρινάκης και Άκης Σκέρτσος - την ίδια στιγμή, σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας - τη χθεσινή αποκάλυψη του iEidiseis για την επίσκεψη των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο Παλαιό Ψυχικό, αποκαλύπτοντας έτσι το «βέρτιγκο» που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Επικρατείας έλεγε με στόμφο χιλίων καρδιναλίων στη Βουλή ότι το δημοσίευμα δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα «παραπολιτικό ατεκμηρίωτο μύθευμα» και μια «θεωρία συνομωσίας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η «φωνή της κυβέρνησης» δηλαδή, επιβεβαίωνε τη συνάντηση με τρόπο που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, καθώς τη χαρακτήρισε ως «φιλική».


Οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες «φωνές» και το γεγονός ότι ανήκουν σε στενότατους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις κορυφαίες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, μαρτυρούν ότι όχι απλά υπάρχουν «σύννεφα» πάνω από την Ηρώδου Αττικού, αλλά έχει ξεκινήσει «καταιγίδα», η οποία - προβλέπουμε ότι - δεν θα λήξει σύντομα.
Αποξενωμένος ο Άκης Σκέρτσος

Επειδή μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Παύλου Μαρινάκη, ο καθένας θα επέλεγε να πιστέψει τον δεύτερο, ακριβώς λόγω της ιδιότητας του κυβερνητικού εκπροσώπου που κατέχει, δύο είναι οι πιθανότητες για τα όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος στη Βουλή, μετά από ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη. Είτε είναι αποξενωμένος και δεν ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα «υψηλού ενδιαφέροντος», είτε είπε συνειδητά ψέματα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Πιθανότατα συμβαίνει το πρώτο.

Τι απάντησε ο υπουργός Επικρατείας μετά από σχετική ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη; «Θεωρώ πρόβλημα ότι σε αυτή την αίθουσα εισέρχονται και συζητούνται παραπολιτικά μυθεύματα, πράγματα τα οποία ατεκμηρίωτα κυκλοφορούν από δω κι από κει, χωρίς να μπορεί κάποιος να τα επιβεβαιώσει. Αυτό είναι και το πρόβλημα που καλούμαστε να διαχειριστούμε σ' αυτή την υπόθεση. Το γεγονός ότι επιτρέψατε εσείς, ως κόμματα της αντιπολίτευσης, να εισέλθουν μέσα στην Βουλή, στον επίσημο πολιτικό και αντιπολιτευτικό λόγο, οι θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό θεωρώ ότι είναι πρόβλημα, που κατατρώει την εμπιστοσύνη των πολιτών», ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας.
«Ήταν φιλική η επίσκεψη» είπε ο Μαρινάκης

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του iEidiseis επιβεβαιώθηκε, όπως προαναφέραμε, επίσημα από τα χείλη του Παύλου Μαρινάκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όχι σε κάποιο πολιτικό «πηγαδάκι», αλλά μπροστά στους συντάκτες που καλύπτουν τα καθιερωμένα briefings και σε πανελλήνια μετάδοση, μέσω του καναλιού της κυβέρνησης στο Facebook. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την επίσκεψη των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας ότι ήταν μια «φιλική επίσκεψη».

Μεταξύ μας δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθώς οι λεπτομέρειες που παραθέσαμε χθες, οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα με νέες αποκαλύψεις για το τι ακριβώς ειπώθηκε, δεν άφηναν περιθώριο για κάτι άλλο.


Η επίσκεψη των δύο στενότατων συνεργατών του πρωθυπουργού στο σπίτι του επιχειρηματία και εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του «Βήματος» που αποκάλυψε την «κοπτοραπτική» στις ηχητικές συνομιλίες από τα Τέμπη, έγινε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου