Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης - Κατά ομάδες 30 ατόμων θα οδηγηθούν οι χούλιγκαν στην Ευελπίδων το Σαββατοκύριακο






Κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα φέρνει στο φως τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας...



Το OPEN και η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» έφερε στη δημοσιότητα την κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα, η οποία είναι αποκαλυπτική για τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός του Ρέντη.

«Ο αγώνας ξεκίνησε γύρω στις 9. Από την αρχή που πήγα στο γήπεδο κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια καθώς στο πέταλο του γηπέδου είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως και φορούσαν σχεδόν όλοι μαύρα ρούχα... Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο Καραϊσκάκη διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες ενώ το Μελίνα Μερκούρη όχι.

Ο ίδιος επισημαίνει πως: «Ενώ στην αρχή ακουγόταν ότι θα γίνει πέσιμο στην αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα, στο τελείωμα του πρώτου σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε σχεδόν 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Αφού μοιράστηκαν τα αντικείμενα μας δόθηκε εντολή να πάμε προς το σημείο που ήταν οι ΜΑΤατζήδες και να τους επιτεθούμε. Μας είπαν ότι αυτοί θα είναι οι "μπροστινοί" και εμείς θα τους ακολουθήσουμε. Σύμφωνα με την εντολή, όταν θα έριχνε αυτός (αναφέρεται το όνομα) τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε... Οι επιθέσεις διήρκεσαν περίπου 10-15 λεπτά και μόλις ήρθε από τον Κηφισό δεύτερη διμοιρία ο (τον κατονομάζει) μας έδωσε εντολή να γυρίσουμε στον γήπεδο και τρέξαμε, μπήκαμε στο γήπεδο για να μη συλληφθούμε»., οπότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση από τις αρχές».

Δολοφονία Λυγγερίδη: Κατά ομάδες 30 ατόμων θα οδηγηθούν οι χούλιγκαν στην Ευελπίδων το Σαββατοκύριακο


Τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος για νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.




Κατά ομάδες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν το Σαββατοκύριακο που κατηγορούνται για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Συγκεκριμένα στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, 31 άτομα θα μεταφερθούν στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευέλπιδων για να βρεθούν στο κτίριο 9, προκειμένου να απολογηθούν. Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και το πρωί της Κυριακής.



Ωστόσο σήμερα, στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τη δολοφονία Λυγγερίδη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι απολογίες των υπολοίπων.

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία προκύπτουν από την πολυσέλιδη δικογραφία στη συγκεκριμένη υπόθεση.


Τα χρήματα που κέρδιζαν οι χούλιγκαν από εισιτήρια και προστασία σε καταστήματα και καντίνες, ήταν η αφορμή για συγκρούσεις ανάμεσά τους.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος για νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.


Τα ηγετικά κυρίως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν κάνει «επάγγελμα» την οπαδική τους ταυτότητα, καθώς μέσω αυτής έβγαζαν χρήματα. Ένα από τα ηγετικά μέλη είχε αποκτήσει μάλιστα από αυτα τα «μεροκάματα» ακόμη και καινούργιο αυτοκίνητο.

Παράλληλα κέρδιζαν χρήματα και μέσα από κλοπιμαία τα οποία πωλούσαν ακόμη και σε συγγενείς θυμάτων κλοπής.
Δολοφονία Λυγγερίδη: Τα βίντεο που «καίνε» τους συλληφθέντες

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί χρειάστηκε να επεξεργαστούν τα 8,5 gb βιντεοληπτικού υλικού της υπόθεσης του Ρέντη, διάρκειας 25 λεπτών, προκειμένου να τοποθετήσουν τον κάθε έναν από τους δράστες της επίθεσης κατά των αστυνομικών, το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν και δολοφονήθηκε ο αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης.


Η έξοδος των χούλιγκαν από το κλειστό γήπεδο βόλεϊ, «Μελίνα Μερκούρη», καταγράφεται κατά τη διάρκεια του 1ου σετ, όταν το σκορ ήταν 18-12.

Ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ φαίνεται να συνομιλεί με τον 40χρονο αρχηγό της θύρας 7 τον επονομαζόμενο «κοντό» που βρίσκεται μέσα στο παρκέ.


Πληκτρολογεί κάτι στο κινητό του και βγαίνει από το γήπεδο. Σύμφωνα με 11 καταθέσεις «κοντός» και μάνατζερ τράπερ, μοιράζουν τις ναυτικές φωτοβολίδες και μολότοφ μέσα από έναν σάκο. «Πάρτε όλοι από εδώ» «ελάτε όλοι έξω» τους φώναζαν.

Όπως τους είπαν πριν από την επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, θα είναι οι «μπροστινοί», να τους ακολουθήσουν και όταν εκτοξεύσει ο «κοντός» την πρώτη μολότοφ να ξεκινήσουν μαζική επίθεση.



Ο μάνατζερ τράπερ κρατούσε έναν στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδας, μια ναυτική φωτοβολίδα και μία μολότοφ, μία από αυτές την έδωσε στον 18χρονο δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού.

Ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του «στρατού των μικρών» και των «αρχηγών», ήταν ένας 22χρονος που μεταφέρει το σύνθημα για τις επιθέσεις. Φορά κουκούλα και βγαίνει με μολότοφ στα χέρια. Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα «67Ε» είναι εκείνος που νωρίτερα κατασκεύαζε εκρηκτικές μολότοφ στις σκάλες του γηπέδου.

Ένας 23χρονος κατηγορούμενος κάνει σήμα με το αριστερό χέρι να τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Αυτός ο 23χρονος τον Φεβρουάριο του 2022 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για διάρρηξη σε κατάστημα στην Κηφισιά με λεία 160.000 ευρώ και 500 χρυσές λίρες.

Σε μία άλλη εικόνα φαίνεται ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει ομολογήσει ότι έριξε την μοιραία ναυτική φωτοβολίδα στον Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος φόρεσε κουκούλα και βγήκε από το γήπεδο.

Ο 18χρονος προφυλακισμένος καθ’ ομολογία δράστης φαίνεται σε άλλο στιγμιότυπο, ενώ μετά τις επιθέσεις σύμφωνα με την κατάθεση του αδερφού του φαίνεται ανήσυχος.

Σύμφωνα με 4 καταθέσεις συλληφθέντων και δύο ακόμη από τους προστατευόμενους μάρτυρες, οι 67 ΣΤ και 67 Ε συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου