Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Θρήνος και οργή στην ΕΛ.ΑΣ. για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι – «Κάνουμε μεροκάματα για να επιβιώσουμε» Ξέσπασμα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στο Πασαλιμάνι.






 

 


Μεροκάματα για να συμπληρώσει το εισόδημά του, το οποίο δεν επαρκούσε για τη διαβίωσή του, έκανε ο 31χρονος αστυνομικός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος, με καταγωγή από τα Γρεβενά, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από τη μερική κατάρρευση κτιρίου -κατασκευής του 1958- στο Πασαλιμάνι του Πειραιά.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι κάνουν λόγο για μισθούς πείνας και για αστυνομικούς που αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξαπολύει «πυρά» κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή δήλωση που είχε κάνει στις 6 Φεβρουαρίου 2024 στο Πρώτο Θέμα. Στην ερώτηση «ένας απλός αστυνομικός που κινδυνεύει η ζωή του στο δρόμο πόσα παίρνει, 800 ευρώ;», ο υπουργός είχε απαντήσει «παίρνει λίγο παραπάνω απ’ όσα ο δημόσιος υπάλληλος. 1.000, 1.200 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο».

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι «η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός εξακολουθούν να βιώνουν μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις αντοχές τους. Το αποδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο το σημερινό τραγικό συμβάν, όπου ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του, αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό. Τον μισθό πείνας και όχι αυτόν που κακώς και κάκιστα διατυμπάνιζε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το μισθολόγιο των αστυνομικών.

Όχι, ο συνάδελφος που ριψοκινδυνεύει τη ζωή του στην υπηρεσία και καταφεύγει χρόνια τώρα σε δεύτερη και τρίτη δουλειά, δεν 'παίρνει λίγο παραπάνω απ΄ όσα ο δημόσιος υπάλληλος, 1.000, 1.200 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο'.

Κρίμα, γιατί μας αναγκάζουν τούτη τη δύσκολη ώρα για την αστυνομική οικογένεια, να εκπέμπουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας». Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση «που να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο…».
Ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού στο Πασαλιμάνι



Ο 31χρονος αστυνομικός που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πασαλιμάνι υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε φορτηγό για να συμπληρώνει το εισόδημά του. Καταγόταν από τα Γρεβενά και δεν είχε παιδιά. Κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει στη φρουρά του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου,

«Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και Αστυνομικός τον οποίο γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η τραγωδία έλαβε χώρα χθες Τρίτη, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, στην οδό Νεωρίων στον Πειραιά. Τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ο 31χρονος αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και τρία ακόμη άτομα να τραυματιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δοθεί άδεια μικρής κλίμακας για να γίνουν εργασίες στο κτίριο το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1958. Από εδώ και πέρα θα γίνει έρευνες για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έγιναν εργασίες μικρής κλίμακας, τι ακριβώς εργασίες προηγήθηκαν της κατάρρευσης αλλά και τι μέτρα ελήφθησαν για την ασφάλεια των εργατών.


9 συλλήψεις

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ.


Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου