Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Η μεγαλύτερη τρύπα της Ελλάδας 6 χρόνια μετά παραμένει άφτιαχτη - Πώς δημιουργήθηκε (βίντεο drone) Που βρίσκεται η μεγαλύτερη τρύπα στην Ελλάδα και ποια είναι η «ιστορία» της.






 
 

Σχεδόν έξι χρόνια έχουν περάσει από την πτώση ενός τμήματος του οδοστρώματος στην κοίτη του ποταμού Ιλισού, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ταύρος», στην Καλλιθέα, χωρίς ωστόσο η τρύπα που δημιουργήθηκε στις 11 Μαΐου 2018 να έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Οι εικόνες με τα αυτοκίνητα που είχαν πέσει μέσα στην τρύπα ήταν «τρομακτικές» και δεν θύμιζαν... Ελλάδα.


Δείτε τις εικόνες





Πού οφείλεται το πρόβλημα

Οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι το πρόβλημα οφείλεται στη διάβρωση της πλάκας που καλύπτει την κατεστραμμένη κοίτη του Ιλισού, ενώ είχαν εκφράσει ανησυχίες και για παρόμοιες καταστάσεις σε άλλες περιοχές.

Ως αποτέλεσμα, ο χώρος που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως ως χώρος στάθμευσης, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της περιοχής, έκλεισε.


Κατά καιρούς είχαν τοποθετηθεί φύλακες προκειμένου να αποτραπούν πιθανά ατυχήματα.

Μάλιστα από εντός της έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν και τα πρώτα δέντρα.

Το πρόβλημα πάντως παραμένει 6 ολόκληρα χρόνια μετά στερώντας δεκάδες θέσεις οχημάτων σε μια περιοχή που είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη στο θέμα του parking. Η τρύπα δεν έχει καλυφτεί με κανέναν τρόπο και ο χώρος παραμένει αχρησιμοποίητος.


Πάντως η αποκατάσταση της καθίζησης βρίσκεται στο προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής 2024 ενώ εντάσσεται στα αντιπλημμυρικά έργα και το σχετικό έγγραφο έχει ανεβεί στη Διαύγεια.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο drone

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου