Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές - Η «αυτοκριτική» του Πρωθυπουργού «Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο» σχολίασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.





ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης
 

Για ανησυχία που έχει «απλωθεί» επάνω από το Μαξίμου εξαιτίας της απήχησης, γεγονός που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, του Στέφανου Κασσελάκη στην ευρύτερη κοινωνία μιλά η Κουμουνδούρου.

«Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο, ακριβώς επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα συγκροτημένο και με ευρεία απήχηση σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή» σημείωναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.


«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33% που πήρε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019, είναι άκρως ενδεικτικό του “βέρτιγκο” στο οποίο έχει περιέλθει» πρόσθεταν χαρακτηριστικά για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τον εκλογικό στόχο της «γαλάζιας» παράταξης στην ευρωκάλπη.

«Την ημέρα που οι Financial Times αναλύουν λεπτομερώς γιατί η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, θα συστήναμε στον κ. Μητσοτάκη να ξαναδεί με άλλο μάτι το τρίπτυχο αρχή, μέση, τέλος» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές. Απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε πως «μέχρι στιγμής αυτό το οποίο βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παραπέμπει σε πολιτική πρόταση. Μάλλον, σε κάτι άλλο παραπέμπει, να μην το χαρακτηρίσω. Αλλά σε συγκροτημένη πολιτική πρόταση… Δυσκολεύομαι να κάνω διάλογο με κάτι το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος».


Η Κουμουνδούρου δεν άφησε ασχολίαστη, παράλληλα, την διάθεση αυτοκριτικής που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως δεν έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει ακραίες εκφράσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, απαντώντας σε ερώτημα για παλαιότερους χαρακτηρισμούς του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως «φαιδρός» και «εισαγόμενος». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός «επιχείρησε ανεπιτυχώς να δικαιολογηθεί για τον χυδαίο χαρακτηρισμό “εισαγόμενος” κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι “καλό είναι να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί”» τονίζοντας: «Μια “αυτοκριτική" με καθυστέρηση και περισσή υποκρισία».

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή “αλαζονεία του 41%”» καθώς στη συνέντευξη του «μίλησε απαξιωτικά για τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε, κατ΄ εντολή των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων του, να προσποιηθεί ότι κατανοεί πως τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται».


Σε κάθε περίπτωση άμεση ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στα περί δήθεν «φλερτ» με την Ακροδεξιά. Σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε τη ΝΔ ως ένα «ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς» επανέλαβε με έμφαση την δήλωση του ότι δεν ενδιαφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των Σπαρτιατών. «Οι νεοναζί ψηφοφόροι δεν μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.
Διασχίζοντας το Αιγαίο

Στην Σάμο και την Χίο θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Την Πέμπτη περιόδευσε σε Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Αρκιούς και Ικαρία. Κατά τις συνομιλίες του με τους κατοίκους που τον υποδέχονται σε θερμό κλίμα, οι πολίτες εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας αλλά και την έλλειψης υποδομών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, συνομιλώντας με τον κόσμο, πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες, ενώ πρόσθεσε πως τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Επίσης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της νησιωτικότητας, ενώ υπογράμμισε πως η πολιτική ανατροπή είναι στο χέρι των όλων των Ελλήνων, με αφετηρία το κίνημα που χτίζεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου