Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Νέα ντοκουμέντα για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Το «κονβόι» των χούλιγκανς, η διαφυγή, οι απειλές στους μάρτυρες Το κονβόι θανάτου στο Ρέντη, ο «μεταμφιεσμένος» αθλητής και οι απειλές. Νέα στοιχεία για την εγκληματική οργάνωση.




 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του «στρατού» που κινήθηκε με κομβόι από το Νέο Φάληρο στο κλειστό γήπεδο στου Ρέντη, όπου εξαπολύθηκε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ με θύμα τον Γιώργο Λυγγερίδη, δημοσιεύει το iEidiseis.

Πρόκειται για φωτογραφίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί και αποκαλύπτουν ότι συνολικά 10-15 μηχανάκια και τέσσερα αυτοκίνητα αποτελούσαν το κομβόι του θανάτου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα πολεμοφόδια ήταν μέσα στα αυτοκίνητα ενώ τα μηχανάκια τα «προστάτευαν» κινούμενα περιμετρικά τους. Στο γήπεδο στου Ρέντη το κομβόι έφτασε στις 19.45 της 7ης Δεκεμβρίου 2023. Στις υπόλοιπες φωτογραφίες φαίνεται η πορεία που ακολούθησε η ομάδα των χούλιγκαν από το εσωτερικό του γηπέδου μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν η διμοιρία των ΜΑΤ αλλά και στιγμιότυπα από τις σφοδρές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.




Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που είδε τη μοιραία φωτοβολίδα να καρφώνεται στο πόδι στου Γιώργου Λυγγερίδη κατέθεσε ότι η πορεία της ήταν σε ευθεία βολή: «Θυμάμαι την πορεία της φωτοβολίδας, η οποία ήταν ευθεία και δεν έκανε γκελ στο έδαφος. Ενώ ο υπαρχιφύλακας βρισκόταν για λίγα δευτερόλεπτα όρθιος, έσπευσα να του προσφέρω τις πρώτες βοήθειες και το πρώτο που έκανα ήταν να του αφαιρέσω κομμάτι υλικού που καρφώθηκε στο πόδι του, το οποίο όπως παρατήρησα ήταν καρφωμένο κάθετα. Στη συνέχεια ο υπαρχιφύλακας έπεσε στο έδαφος και ένας εκ των οπαδών του Ολυμπιακού έριξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προς το μέρος του που εξερράγη δίπλα του και τον τραυμάτισε και στο δεξί του πόδι (…) Είδα το πόδι του υπαρχιφύλακα να φλέγεται και κινήθηκα ακαριαία, με κίνηση του δεξιού μου χεριού, ενδιαμέσως των καπνών και της φλόγας, τράβηξα το εν λόγω αντικείμενο και το πέταξα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σταματήσει η φλόγα να καίει πάνω στο πόδι του».




Ερευνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με τα οποία ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους ντύθηκε αθλητής για να καταφέρει να εξαφανιστεί το μοιραίο βράδυ από το γήπεδο. Λίγη ώρα μετά την ενεργή του συμμετοχή στα επεισόδια, εθεάθη να βγαίνει από τα αποδυτήρια με τα ρούχα των αθλητών ενώ στη συνέχεια δεν βρισκόταν μεταξύ των προσαχθέντων που οδηγήθηκαν μαζικά στη Διεύθυνση Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. Το ίδιο συνέβη και με άλλο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος αφού μοίρασε φωτοβολίδες και άλλα πολεμοφόδια στη συνέχεια ανέβηκε σε ένα μηχανάκι και εξαφανίστηκε, χωρίς τελικά να προσαχθεί από την ΕΛ.ΑΣ.




Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν και μία ακόμα άγνωστη πτυχή της υπόθεσης. Πέντε ημέρες μετά την επίθεση με θύμα τον Γιώργο Λυγγερίδη συγγενικό πρόσωπο κατηγορουμένου έλαβε απειλητικό μήνυμα κατά της ζωής της οικογένειάς του: «Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν τον ρουφιάνο ουδείς…». Η πληροφορία περιήλθε σε γνώση των αστυνομικών Αρχών που έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου