Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Δίκη Τατάκη: Κρατούσε στα συρτάρια της μηνύσεις κακοποιημένης γυναίκας επί πέντε χρόνια!






Επί πέντε ολόκληρα χρόνια κρατούσε ανεπεξέργαστες στα συρτάρια της μηνύσεις, που είχε υποβάλει κατά του συζύγου της κακοποιημένη γυναίκα, η πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρία Τατάκη, που δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων για κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή από υπάλληλο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο Δικαστήριο, καταθέτοντας ως μάρτυρας, η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας, Βασιλική Χριστούλη, με τις καταγγελίες της οποίας άρχισε η αποκάλυψη της έκνομης δραστηριότητας της κατηγορούμενης.

Συγκεκριμένα, η κυρία Χριστούλη κατέθεσε, ότι η Γ. Κ. είχε υποβάλει 8 μηνύσεις κατά του πρώην συζύγου της για κακοποίηση. Τις έξι από αυτές η κατηγορούμενη τις κρατούσε στα συρτάρια της για χρονικό διάστημα από 3 έως 5 χρόνια ανεπεξέργαστες.

Μάλιστα, όταν η κυρία Τατάκη κλήθηκε να βεβαιώσει τη πορεία των μηνύσεων έδωσε ψευδή κατάσταση στην εισαγγελέα Εφετών, ότι δήθεν είχαν εκδικασθεί τα έτη 2015 και 2016! Για τις άλλες δύο, που είχαν κατατεθεί το 2018, βεβαίωσε εν γνώσει της ψευδώς στην ίδια κατάσταση ότι είχαν εκδικασθεί το ίδιο έτος.

Επίσης η κυρία Χριστούλη αναφέρθηκε:

– Σε δίωξη που είχε ασκηθεί κατά του Ν. Β. για κακουργηματική απάτη με πενήντα συνολικά θύματα. Η κατηγορούμενη πρώην εισαγγελική λειτουργός κρατούσε για 2,5 χρόνια στα συρτάρια της τη δικογραφία, που είχε παραλάβει από Ανακρίτρια, ενώ το μόνο που όφειλε να κάνει ήταν να την εισάγει στο δικαστικό συμβούλιο, προτείνοντας να κηρυχθεί απαράδεκτη η προσφυγή του κατηγορούμενου κατά της διάταξης της Ανακρίτριας, με την οποία του είχε επιβληθεί εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Η ενέργειά της αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μη καταβληθεί ποτέ η εγγυοδοσία, γιατί εν τω μεταξύ το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα…

– Σε μήνυση που είχε υποβληθεί κατά δύο αδελφών για κακουργηματική υπεξαίρεση ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ και η κυρία Τατάκη τη κρατούσε στα συρτάρια της επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια! Χρειάστηκε η παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών προκειμένου να ασκηθεί δίωξη και στη συνέχεια να εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα.

– Σε δικογραφία που αφορούσε μεγάλη υπόθεση ρύπανσης περιβάλλοντος, για την οποία η κ. Τατάκη χρειάσθηκε 4,5 ολόκληρα χρόνια να την επεξεργασθεί, με αποτέλεσμα να παραγραφούν αδικήματα για πολλούς κατηγορούμενους. Επίσης, μέρος της ίδιας δικογραφίας είχε υπεξαχθεί και βρέθηκε στην οικία φουρνάρισσας φίλης της κατηγορούμενης μαζί με εκατοντάδες άλλες δικογραφίες με σκοπό την καύση τους!

– Με προτροπή και υπόδειξη της κατηγορούμενης σε αξιωματικό και αστυνομικούς του Α.Τ. Κερκύρας νοθεύτηκαν τα βιβλία της υπηρεσίας τους. Επίσης, νοθεύτηκε το ηλεκτρονικό αρχείο των Μηνύσεων, προκειμένου η κυρία Τατάκη να συγκαλύψει αναφορά Πταισματοδίκη κατά επώνυμου δικηγόρου Κέρκυρας για πλαστογραφία και χρήση πλαστών δικαστικών αποφάσεων!
Υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα

Όπως υπογράμμισε η κυρία Χριστούλη στην κατάθεσή της, στο ίδιο εδώλιο με την κυρία Τατάκη έπρεπε να είναι κι άλλοι κατηγορούμενοι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξύπνησε μία ωραία πρωία η Τατάκη κι αποφάσισε από μόνη της να εξαφανίσει και να παραγράψει εκατοντάδες κακουργήματα και πλημμελήματα. Ούτε συνηθίζεται οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι να κτυπούν τη πόρτα ενός εισαγγελέα και να του ζητάνε να τους βοηθήσει να παραγράφοντας τα αδικήματα που τους βαρύνουν. Πάντα μεσάζοντες είναι οι συνήγοροι τους, που αμείβονται αδρά γι αυτό.

Το έγγραφο όμως που αναφέρει τα ονόματα των δικηγόρων που χειρίστηκαν τις συγκεκριμένες υποθέσεις έχει εξαφανιστεί από τη δικογραφία!
Αρνείται τις κατηγορίες

Απολογούμενη, η πρώην εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας παραδέχθηκε ότι πράγματι είχε εκατοντάδες δικογραφίες και μηνύσεις σε εκκρεμότητα, επειδή είχε μεγάλο φόρτο εργασίας. Ωστόσο, δεν τις επέστρεφε στην υπηρεσία της ακόμα και όταν είχε απομακρυνθεί από αυτήν όχι από δόλο αλλά επειδή πίστευε ότι μπορούσε να τις διεκπεραιώσει.

Σε ό,τι αφορά στις περίπου 1.000 δικογραφίες που βρέθηκαν, τον Νοέμβριο του 2020, σε αποθήκη φίλης της ιδιοκτήτριας φούρνου υποστήριξε, ότι ήταν παραγεγραμμένες και δεν είχε πρόθεση να τις κάψει.

Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 25 Απριλίου για να εκδώσει την απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου